Vrea cineva un palat în Focșani? Palatul Telefoanelor, clădire cu bulină roșie, este scos la licitație

1
838

Telekom România Communications SA, ca proprietar exclusiv al imobilului din Focșani cunoscut drept Palatul Telefoanelor, încearcă pentru a doua oară în acest an să vândă cele două corpuri de clădire și anexele din curte, în cadrul unei licitații. Clădirile sunt într-adevăr situate în plin centrul Focșaniului, posibil să aibă și toate facilitățile prezentate de vânzători, dar ar fi un inconvenient micuț: din 2011, pe fațadă au apărut buline roșii de risc seismic Clasa I, adică prezintă pericol major de prăbușire în cazul unui seism cu magnitudinea mai mare de 7 grade pe scara Richter. În anunțul licitației nu apare însă vreun detaliu de acest gen, iar după ce în urmă cu câteva luni clădirea cu un etaj a fost reabilitată la exterior, de aici a dispărut și bulina. În locul ei, a fost pus anunțul de vânzare, iar bulina care atenționează asupra stării în care se află clădirea a rămas doar pe cea de-a doua construcție, care are 3 etaje.

Vinde o proprietate situată în Municipiul Focșani, Str. Republicii, nr. 96, jud. Vrancea. compusă din: Teren intravilan în suprafață de 1573 mp; Construcţie C1 – Sediu CTA, cu regim înălțime S+P+3E, în suprafaţă construită la sol de 466 mp; Construcţie C2 – Anexă CTA, cu regim înălţime S+P+1E, în suprafaţă construită la sol de 327 mp; Construcţii Anexe – în suprafaţă totală construită la sol de 22 mp.

Pentru vânzarea acestui imobil, Telekom organizează licitaţie cu ofertă în plic închis. Data limită de depunere a ofertelor este 21 ianuarie 2021 iar perioada de desfăşurare a licitaţiei are loc în intervalul 17 decembrie 2020 – 21 aprilie 2021. Preţul de pornire la licitaţie: 810.000 Euro (se adaugă TVA). Pentru mai multe detalii despre imobil şi regulamentul licitaţiei, vizitează-ne pe www.realestate.telekom.ro sau ne puteţi contacta la telefon: 0766.686.668. Persoanele interesate să participe la licitaţie pot solicita Caietul de Sarcini şi pe adresa de e-mail imobiliare@telekom.ro”, se arată în anunț.

Ultima licitație organizată în acest an anunța ca perioadă de desfăşurare în intervalul 30 octombrie 2020 – 24 februarie 2021, iar informațiile erau aceleași. Însă pe site-ul unde sunt îndrumați cei interesați să afle mai multe informații, datele sunt ușor diferite: „Telekom România vinde o proprietate comercială, compusă din construcția C1 – Centrală telefonică automată, C2 – anexă CTA și C3 – garaj și situată în zona ultracentrală a Municipiului Focșani, în perimetrul delimitat de străzile Republicii, Eroilor și Mihail Kogălniceanu. Zona este complet dezvoltată și dispune de acces la toate utilitățile publice. Suprafața construită: 743m2, suprafață desfășurată proprietate: 3.121m2, suprafață utilă totală proprietate: 2.656m2, iar suprafață teren: 1.573m2”.
Nu ar fi pentru prima oară când Telekom România anunță că vrea să scoată ceva bani din această proprietate. Acum câțiva ani, se dorea închirierea clădirii, cu mențiunea că suprafața totală era de 1.300 m2, „dispusă la subsol, parter și etajele superioare. Dispune de următoarele facilităţi: energie electrică, apă, canal, centrală proprie pe gaz, servicii de telecomunicaţii: voce, internet, TV, oferite de Telekom România Communications S.A. Clădirea este construită în anul 1973 şi necesită investiţii, respectiv lucrări de consolidare a acesteia”.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.