Vremea se schimbă radical! COD GALBEN şi PORTOCALIU în Vrancea și alte județe din țară

0
2662
Vremea se schimbă radical de duminică seara. La ora 18:00 a intrat în vigoare o informare meteorologică privind precipitații moderate cantitativ şi ninsori la munte.

Acestea pornesc din vestul ţării şi ajung în est, astfel că de luni, 27 noiembrie, de la ora 16:00, intră în vigoare, concomitent, două coduri galbene şi unul portocaliu.

Astfel, în intervalul 27 noiembrie, ora 16:00 – 28 noiembrie, ora 16:00, în Muntenia, estul Olteniei și sudul Moldovei va ploua pe arii extinse, iar cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Local în județele Vrancea, Buzău, Brăila Ialomița, Călărași și Ilfov vântul se va intensifica, temporar cu viteze de 55…65 km/h. Cantități de apă de 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp vor fi și în Dobrogea și vestul Olteniei.

Îndeosebi în dimineața zilei de marți, precipitații mixte se vor semnala local în Oltenia și pe arii restrânse în Muntenia.

În acelaşi interval, în Carpații Meridionali și Orientali, va ninge însemnat cantitativ, iar vântul va prezenta intensificări temporare mai ales în zona înaltă, cu viteze la rafală de 55…70 km/h. Îndeosebi în noaptea de luni spre marți (27/28 noiembrie) și în prima parte a zilei de marți (28 noiembrie) precipitații predominant sub formă de ninsoare se vor semnala și în sudul și estul Transilvaniei și vestul Moldovei, unde local se va depune strat de zăpadă. Tot din 27 noiembrie, ora 20 până pe 28 noiembrie, ora 16, zona de munte a judeţelor Brașov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița și Argeș se va afla sub avertizare cod portocaliu.

Potrivit ANM, în zona de munte a județelor vizate de avertizare va ninge abundent, se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări temporare cu rafale de 55…70 km/h spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.

În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, Administrația Națională de Meteorologie poate reveni cu actualizări ale mesajelor de avertizare.

Catalin-Toma-PNL-Vrancea
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here