Vremea se încălzește ușor. PROGNOZA METEO pentru joi şi vineri

0
120

Valorile termice vor marca o creştere uşoară faţă de intervalul precedent în cea mai mare parte a ţării, dar în regiunile estice şi sudice, pe parcursul zilei, acestea se vor menţine mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă din an, informează ANM.

Joi, în țară, cerul va fi mai mult noros şi trecător se vor semnala precipitaţii slabe, ploi sau burniţă, izolat în est şi sud-est şi mai ales ploi şi lapoviţă, pe arii restrânse la munte, cu precădere în a doua parte a intervalului. Noaptea, ploile se vor semnala pe arii restrânse în partea de vest şi nord-vest a teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în Banat şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 17 grade, iar cele minime între 1 şi 11 grade. Pe arii restrânse se va semnala ceaţă.

Vineri, regimul termic va fi caracterizat de valori în general apropiate de cele climatologic specifice acestei date din an, exceptând jumătatea nordică a Moldovei, unde vremea se va menţine rece pentru această perioadă din an. Cerul va avea înnorări, pe parcursul zilei în special în regiunile extracarpatice şi la munte, unde însă doar pe arii restrânse va ploua slab. Seara şi noaptea, ploile se vor semnala îndeosebi în vest şi sud-vest şi pe spaţii mici în centru. Pe crestele montane înalte, precipitaţiile pot fi şi sub formă de lapoviţă. Cantităţile de apă vor depăşi local 10…15 l/mp şi cu totul izolat 20 l/mp, îndeosebi  în nord-vest, dar şi în zona Carpaţilor Occidentali şi în masivele din vestul Carpaţilor Meridionali. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 19 grade, iar cele minime între 3 şi 11 grade.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.