Vremea se va menţine rece pentru această dată. PROGNOZA METEO pentru vineri, sâmbătă şi duminică

0
111

Vremea se va menţine rece pentru această dată, chiar deosebit de rece în estul şi sudul ţării. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei în sud-est, iar noaptea în vest şi nord-vest, unde doar cu totul izolat vor mai fi condiţii să plouă slab, informează ANM.

Vineri, în țară, vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului în Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei, iar spre sfârşitul acestuia în extremitatea de sud-vest a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 9…10 grade, izolat, în est şi 16…17 grade în vest, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 10 grade în Dealurile de Vest. În zonele joase de relief local, mai ales noaptea, se va semnala ceaţă, iar spre sfârşitul intervalului, în Moldova şi Transilvania şi izolat în Subcarpaţii Getici se va produce brumă.

Sâmbătă, în țară, Vremea se va menţine rece în regiunile extracarpatice, chiar deosebit de rece în Moldova, iar în rest valorile termice, în creştere faţă de ziua precedentă, vor fi apropiate de normele perioadei. Înnorările se vor accentua treptat şi, mai ales după-amiaza şi noaptea, va ploua local în jumătatea de nord a ţării şi izolat în sud. Trecător, în zona de munte, precipitaţiile pot fi mixte. În Carpaţii Orientali, mai ales în grupele nordice, cantităţile de apă pot depăşi 15 l/mp. Vântul va avea intensificări în sudul Banatului şi în zona montană înaltă, iar în restul teritoriului va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor avea valori de la 6…7 grade în nordul Moldovei, până la 21…22 de grade în Dealurile de Vest, iar cele minime se vor încadra, în general, între 1 şi 11 grade. Mai ales la începutul intervalului, în zonele joase de relief, izolat se va semnala ceaţă.

Duminică, la munte vremea se va răci. Temporar va ploua, iar în cursul nopţii, mai ales la altitudini mari (peste 1800 m), precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar vântul va avea unele intensificări.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.