Vremea va fi închisă şi rece pentru acestă dată. PROGNOZA METEO pentru marţi şi miercuri

0
130

Vremea va fi închisă şi rece pentru acestă dată, din perspectiva valorilor diurne. Temporar va ploua în toate regiunile, cu o intensitatea mai mare spre seară şi în cursul nopţii, îndeosebi în zonele montane şi în partea de est şi sud-est a teritoriului, informeaza ANM.

În țară, cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi local 40…50 l/mp, cu precădere în Moldova, nordul Munteniei şi al Dobrogei, precum şi în zonele montane. La munte precipitaţiile vor fi mixte, iar în cursul nopţii, în special la altitudini mai mari în partea de nord a Carpaţilor Orientali vor predomina ninsorile. Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de până la 55…65 km/h, îndeosebi în a doua parte a intervalului şi mai ales în est şi la munte, iar pe crestele montane înalte va depăşi 70…80 km/h. Temperaturile maxime se vor situa între 6 şi 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 4 şi 14 grade.

Miercuri, în țară, vremea se va menţine închisă şi rece pentru acestă perioadă, în special în ceea ce priveşte valorile diurne şi mai ales în partea de nord-est a teritoriului, unde acestea vor fi cu mult mai coborâte decât mediile climatologice. Temporar va ploua în toată ţara, cu o intensitate mai mare pe parcursul zilei când la munte se vor semnala precipitaţii mixte. Astfel, cantităţile de apă  vor depăşi 20…25 l/mp şi local 40…50 l/mp, cu precădere în Moldova, nordul Munteniei şi al Dobrogei, precum şi în zonele montane.

Seara şi noaptea, aria ploilor va fi în restrângere în regiunile sudice şi sud-estice, dar va contiua să plouă în restul teritoriului, în timp ce la munte vor predomina ninsorile şi mai ales în Carpaţii Orientali se va depune strat nou de zăpadă. Spre dimineaţă, precipitaţii mixte se pot semnala trecător şi la altitudini mai joase din nordul Moldovei şi estul Transilvaniei. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze de până la 55…65 km/h, îndeosebi în est şi la munte, iar pe crestele montane înalte va depăşi 70…80 km/h, viscolind ninsoarea.Temperaturile maxime se vor situa între 6 grade în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei şi 18 grade în Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 10 grade.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.