Vremuri grele pentru angajații CFR Marfă. Se anunță noi restructurări

0
559

CFR Marfă va intra într-un nou proces de restructurare. O firmă de consultanță se va ocupa de acest plan astfel încât într-un an de zile, CFR Marfă să devină mai atractivă și să poată fi scoasă la vânzare.

Vânzarea CFR Marfă este cerută tot mai insistent de către Bruxelles, care în urmă cu trei ani a fost de acord cu o curăţare a companiei de datorii în valoare de 1,7 miliarde de lei în vederea privatizării.

Pericolul este ca Bruxelles-ul să ceară ca banii să reapară în bilanţul transportatorului feroviar, ceea ce ar trimite CFR Marfă direct în faliment.

O nouă încercare de a vinde compania de stat ar putea avea loc abia în 2017, între timp, CFR Marfă trebuie restructurată şi adusă pe profit, spune ministrul Transporturilor.

La finalul lunii octombrie a anului trecut, transportatorul feroviar de marfă avea o pierdere de aproape 44 de milioane de lei.

Restructurarea ar urma să se facă după un plan întocmit de o firmă de consultanţă care va fi aleasă până în vară. Şeful de la Transporturi spune că nu vrea să dea oameni afară, ci să eficientizeze compania.

CFR Marfă are aproape 6.400 de angajaţi, şi un parc de material rulant care este format din circa 34.000 de vagoane şi 900 locomotive.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.