Week-end de foc pentru pompierii din Vrancea. Vezi cu ce misiuni dificile s-au confruntat!

0
508

incendiu noaptea 1024x680 - Week-end de foc pentru pompierii din Vrancea. Vezi cu ce misiuni dificile s-au confruntat!

A fost un week-end de foc pentru pompierii din Vrancea. Angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență au avut de stins 3 incendii care se manifestau la proprietăţile unor cetăţeni din comunele Gura Caliţei, Păuneşti şi Andreiaşu de Jos, precum şi alte două incendii care au cuprins autoturismele unor persoane din Mărăşeşti şi Focşani.

Seria incendiilor a debutat vineri seară când pompierii au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu în localitatea Lacul lui Baban din comuna Gura Caliţei, izbucnit la proprietatea unui localnic. În urma incendiului, au ars acoperişul comun al garajului şi unei magazii, confecţionat din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de cca. 150 mp, accesorii şi obiecte pentru apicultură, precum şi cherestea, scândură şi plăci OSB.

În cursul aceleiaşi seri, s-a primit un apel la Dispeceratul ISU – Ambulanţă care anunţa izbucnirea unui incendiu la o locuinţă din localitatea Păuneşti. La faţa locului s-au deplasat două echipaje cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă din cadrul Secţiei de Pompieri Adjud. În urma acestuia au ars acoperişul unei anexe, confecţionat din lemn şi învelit cu tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp, lemne, porumb, grâu, dar şi alte obiecte de uz gospodăresc.

În cursul dimineţii de sâmbătă, două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani au intervenit, în cooperare cu membrii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Andreiaşu de Jos şi Odobeşti, pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la o gospodărie din Andreiaşu de Jos. În urma incendiului a ars acoperişul locuinţei, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp, bunuri de uz casnic aflate într-o bucătărie şi o magazie şi s-au degradat planşeele a trei camere de locuit. Proprietarul susţine că în incendiu au ars şi documente de identitate şi proprietate, precum şi suma de 10 mii lei. Acesta a suferit un atac de panică, fiind monitorizat din punct de vedere medical de un echipaj SAJ Vrancea.

În urma verificărilor efectuate, în toate cele trei cazuri, scurtcircuitul electric a stat la baza producerii acestor incendii.

” Pentru a nu vă confrunta cu situaţii similare, reamintim normele specifice de apărare împotriva incendiilor: nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii, nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat şi nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan”, transmit reprezentanții ISU Vrancea.

Tot în week-end, pompierii militari din cadrul Secţiei Adjud au intervenit, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Mărăşeşti, pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la un autoturism aflat în localitatea Pădureni, oraş Mărăşeşti. În urma incendiului, produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric, mașina a ars în proporţie de cca. 90%. Ulterior, pompierii militari au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la un autoturism parcat pe strada Bucegi din municipiul Focşani. La sosirea forţelor de intervenţie la faţa locului s-a constatat că incendiul se manifesta cu degajări mari de fum la nivelul compartimentului portbagaj. Datorită intervenţiei operative, încendiul a fost lichidat în limitele găsite, împiedicându-se propagarea la întregul autovehicul. Verificările efectuate la faţa locului au evidenţiat faptul că flăcările au pornit de la un scurtcircuit electric.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.