Weekend agitat pentru pompierii vrânceni: peste 50 de intervenții în doar trei zile!

0
82

Sfârșitul acesta de săptămâna nu a fost tocmai ușor pentru militarii ISU Vrancea. Timp de trei zile, în perioada 10 – 12 aprilie, ei au acționat la nu mai puțin de 56 de misiuni, majoritatea dintre acestea (42) fiind executate de personalul SMURD. Pe lângă acestea, echipajele ISU au îndeplinit o misiune pirotehnică și au stins 13 incendii, 6 la gospodării și 7 la vegetație uscată.

Astfel, sâmbătă dimineață (11 aprilie), militarii Detașamentului de Pompieri Focșani au stins un foc ce se propagase la o gospodărie din comuna Milcovul. Pentru că proprietarul a neglijat un foc făcut în aer liber, flăcările au cuprins o magazie, un adăpost de animale dar și acoperișul casei.

Pompierii au reușit să învingă incendiul în aproximativ două ore, însă au ars doi porci, adăpostul pentru animale, o magazie, bunuri de uz casnic și 20 de metri pătrați din acoperiș. De asemenea, un bărbat în vârstă de 59 de ani a fost transportat la spital pentru că suferise arsuri la nivelul feței, din fericire nu grave.

Duminică după-amiază, în jurul orei 15:57, trei echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani au intervenit în satul Bordeştii de Jos, comuna Bordeşti, pentru stingerea unui incendiu izbucnit, cel mai probabil din cauza căldurii solare reflectate, la o magazie construită din lemn.  La faţa locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD.

Paramedicii au acordat primul ajutor calificat unei femei în vârstă de 67 de ani care suferise un atac de panică. Ea a fost preluată şi transportată cu ambulanţa SMURD la UPU Focşani. După 90 de minute, incendiul a fost lichidat în limitele găsite. Au ars: magazia în suprafaţă de 30 mp şi plante furajere.

„În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor calificat persoanelor aflate în dificultate.

Multe dintre efectele unor situații de urgență pot fi limitate sau chiar eliminate, dacă acționați la timp și știți cum să interveniți corect. De aceea, este bine să vă informați dinainte asupra pericolelor cu care vă puteți confrunta și să vă însușiți măsurile și regulile de prevenire a eventualelor situații de urgență.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore”, se arată într-un comunicat al ISU Vrancea.

 

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.