Weekend încărcat pentru jandarmii vrânceni

0
385
Având în vedere multitudinea de evenimente cultural artistice planificate pentru acest sfârşit de săptămână, jandarmii vrânceni vor fi angrenaţi, în  misiuni de asigurare a ordinii publice la nivelul judeţului.

În zilele de 03, 04, 05 şi 06 august ac. jandarmii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vrancea vor întreprinde acţiuni specifice de asigurare a ordinii publice, atât independent cât şi în cadrul patrulelor de menţinere a ordinii publice în sistem integrat cu lucrători ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vrancea, precum şi cu alte alte instituţii ale statului, pe timpul desfăşurării manifestărilor culturale care vor avea loc pe raza judeţului, cu ocazia celebrării „Centenarului Primului Război Mondial” în municipiul Focşani, localităţile Mărăşti şi Soveja.

Efectivele Jandarmeriei Vrancea vor fi prezente pentru a asigura măsuri de ordine publică  la Zilele comunei Soveja, Zilele Oraşului Mărăşeşti, Zilele Comunei Chiojdeni,  precum şi pe timpul desfăşurării Târgului Tradiţional organizat în municipiul Adjud. De asemenea jandarmii montani vor fi prezenţi şi în localitatea Tulnici pe timpul organizării alegerilor din cadrul Obştii Tulnici precum şi pe traseele turistice de pe raza de competenţă.

Pentru ca activităţile programate de către organizatori să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, patrulele de siguranţă publică, vor fi prezente în mijlocul cetăţenilor 24 de ore din 24, prin misiunile executate urmărindu-se soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite.

Echipajele de jandarmi vor acţiona cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale.
Deoarece la aceste manifestări se preconizează prezenţa unui public numeros, pentru prevenirea incidentelor nedorite, Jandarmeria Vrancea face următoarele recomandări:

  • să respecte precizările organizatorilor şi recomandările forţelor de ordine, să evite implicarea în conflicte de orice natură, să aibă un comportament decent, în conformitate cu normele de convieţuire socială.
  • în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite ajutorul forţelor de ordine.
  • sunt interzise orice manifestări care ar putea produce acte de încălcare a ordinii, siguranţei sau moralităţii publice, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, punerea în pericol a sănătăţii acestora, incitarea la violenţă publică şi la manifestări obscene, contrare bunelor moravuri.
  • părinţii sunt rugaţi să supravegheze cu atenţie sporită copiii;
  • de asemenea reamintim participanţilor că este strict interzisă consumul precum şi comercializarea băuturilor alcoolice în zona desfăşurării manifestărilor publice, consumul precum şi comercializarea băuturilor alcoolice sunt permise doar în locurile special amenajate în acest sens;
  • conducătorii auto sunt rugaţi să respecte indicaţiile şi semnalele poliţiştilor rutieri;
  • din raţiuni de siguranţă recomandăm participanţilor să nu aibă asupra lor bagaje voluminoase sau alte asemenea bunuri care nu au legătură cu manifestările;

Jandarmeria Vrancea reaminteşte că, în conformitate cu prevederile Legii 60 din 1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, este interzisă şi constituie infracţiune conform Codului Penal, participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestora.

De asemenea conform Legii 12 din 1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii, vânzarea ambulantă a oricăror mărfuri în alte locuri decât cele autorizate de primării, consilii judeţene sau prefecturi şi efectuarea de activităţi de comerţ, cu bunuri a căror provenienţă nu este dovedită constituie contravenţii.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.