Zeci de amenzi în trafic, pe străzile Focşaniului

0
356
Polițiștii Biroului Rutier Focșani au desfășurat o acțiune pentru prevenirea accidentelor provocate de traversarea neregulamentară a drumului public, având în vedere că aceasta este principala cauză a accidentelor rutiere grave care s-au produs în municipiul Focșani în cursul anului 2017 și în prima jumătate a anului 2018.

Acțiunea s-a desfășurat pe arterele de circulație din municipiu unde s-au produs cele mai multe accidente cauzate de abaterile pietonilor, respectiv Bulevardele Unirii, București, Brăilei și Independenței, precum și străzile Cuza-Vodă, Mărășești, Mr. Gh. Pastia și Republicii.

În cadrul acțiunii, polițiștii rutieri au aplicat 27 de sancțiuni contravenționale pentru abateri ale pietonilor. De asemenea, unui conducător auto care nu a acordat prioritate de trecere unui pieton i-a fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 30 de zile, fiind totodată aplicate 7 sancțiuni contravenționale bicicliștilor. Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate a fost de 7.800 lei.

“S-a constatat că în general pietonii conștientizează riscul rutier și traversează regulamentar strada pe marcajul pietonal, perpendicular pe axul drumului și după o prealabilă asigurare, respectând marcajele și indicatoarele rutiere, precum și culorile semaforului. Există în schimb multe situații în care pietonii nu folosesc trecerile de pietoni sau, în cazul în care fac acest lucru, nu se asigură corespunzător, pătrunzând pe carosabil în mod intempestiv, fără a da posibilitatea conducătorilor auto să oprească în condiții de siguranță, obligându-i pe aceștia să frâneze brusc și punându-și astfel în pericol viața sau integritatea corporală. Atragem atenția că în Codul rutier este prevăzut faptul că traversarea drumului public de către pietoni se face după ce aceștia s-au asigurat că o pot face fără a genera pericol pentru ei sau ceilalți participanți la trafic, perpendicular pe axul drumului”, au transmis reprezentanţii IPJ Vrancea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.