Zeci de chiulangii, găsiți de polițiști prin baruri și cafenele

0
657

Polițiștii din Vrancea au organizat, marți, o amplă acțiune menită a preveni actele de violență în zona unităților școlare dar și pentru reducerea absenteismului școlar, fenomen care poate oricând scăpa de sub control. Acțiunea s-a desfășurat între orele 10.00-13.00 pe raza localităților urbane.

Echipele formate din polițiști de proximitate, jandarmi și elevi ai școlii de agenți de poliție Vasile Lascăr Câmpina au mers și au verificat un număr de 33 baruri și cafenele, fiind depistați absentând de la cursuri 63 elevi, din care 34 numai în municipiul Focșani. Aceștia au fost identificați și urmează să fie întocmite informări către unitățile școlare de unde provin și Inspectoratul Școlar Județean Vrancea pentru a fi luate măsurile disciplinare prevăzute de regulamentele școlare.

Totodată, pe parcursul zilei, au fost organizate și 5 activități educativ preventive la unitățile de învățământ preuniversitar, având ca subiect de discuție absenteismul școlar, consumul de băuturi alcoolice de către minori și violența în școli.

Activitățile pe această linie vor fi continuate și în semestrul II al anului școlar în curs, polițiștii de proximitate urmând să se deplaseze la unitățile de învățământ aflate în responsabilitate, unde vor organiza întâlniri cu elevii, pentru a discuta cu aceștia despre prevenirea violenței în școli și a absenteismului școlar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here