Zi de doliu naţional pentru victimele din Italia

0
119

Premierul Dacian Cioloş a anunţat că va propune o zi de doliu naţional pentru victimele cutremurului din Peninsulă. Cel mai probabil joi va fi decretată zi de doliu naţional.

„În şedinţa de guvern (de miercuri – n.r.) o să propun şi o zi de doliu naţional pentru ei. (…) Foarte probabil joi o să propun zi de doliu”, a spus Cioloş, în Italia.

Dacian Cioloş a participat marţi la funeraliile de stat din Italia pentru victimele cutremurului de săptămâna trecută, alături de ministrul Muncii, Dragoş Pâslaru.

În cursul zilei, premierul i-a vizitat, timp de peste o oră, pe românii internaţi în spital în Italia, afirmând că aceştia sunt într-o stare bună, şi a anunţat că Executivul va trimite un asistent social în Italia pentru a ajuta victimele să intre cât mai repede în posesia ajutoarelor din partea statului.

Potrivit datelor MAE de luni seară, 11 români au murit în cutremur, 6 sunt răniţi şi aproximativ 30 de români se află în taberele de sinistraţi.

Guvernul a decis, luni, acordarea unor ajutoare financiare în sumă de 6.000 de euro pentru copiii rămaşi orfani în urma cutremurului din Italia, în sumă de 1.000 de euro pentru fiecare persoană decedată în seism, 10.000 de euro pentru familiile sau persoanele singure ale căror locuinţe au fost distruse în proporţie de peste 50% şi îşi menţin reşedinţa în Italia şi 3.000 de euro pentru cei care nu au locuinţă proprie, dar nu mai au unde să stea după cataclism.

De aceste ajutoare urmează să beneficieze aproximativ 50 de familii.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.