ZILELE ORAȘULUI PANCIU – Programul complet al manifestărilor din weekend

0
1272

În perioada 26-27 septembrie 2015, Primăria Orașului Panciu, Consiliul Local Panciu și Casa de Cultură Panciu organizează ediția a XI-a a „Zilelor Orașului Panciu“.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc sâmbătă, 26 septembrie 2015, la ora 10.00, cu Parada Muzicii Militare Focșani și a Trupei de Majorete a Orașului Panciu, pe traseul strada Nicolae Titulescu-Bulevardul Independenței, până la Casa de Cultură.

Cuvântul de bun venit la „sărbătoarea păncenilor din toate zările“ va fi adresat participanților de primarul Iulian Nica, de pe scena în aer liber ce va fi amplasată în Parcul Casei de Cultură.

După deschiderea oficială, la ora 11.00, din fața Monumentului Eroilor se va da stratul ediției a III-a a Turului Ciclist „Velopower Road Race 2015“, organzat de Primăria Orașului Panciu și Asociația „Velopower“ Focșani. Competiția se va desfășura pe traseul Panciu – Țifești  – Vidra – Câmpuri – Străoane – Panciu.

Tot de la Monumentul Eroilor, dar de la ora 15.00, se vor alinia la start participanții de la „Semimaratonul Toamnei Păncene“ – Ediția a III-a. Participanții vor parcurge traseul Monumentul Eroilor – str.Nicolae Titulescu – str.Titu Maiorescu – str. Mihail Kogălniceanu – str.Libertății – str. Ghiocei – str.Nicolae Titulescu – Monumentul Eroilor.

Tot sâmbătă, 26 septembrie 2015, vor fi inaugurate, pe Bulevardul Independenței, Târgul meșterilor populari, Expozițiile de artă vizuală și meșteșuguri populare, Salonul Auto Panciu 2015 și Târgul de mașini și utilaje agricole.

După festivitatea de premiere a câștigătorilor competițiilor sportive, pe scena din Parcul Casei de Cultură va începe „Seara Tineretului“. În cadrul acesteia vor evolua Ansamblul Folcloric Profesionist „Țara Vrancei“, Aurel Moldoveanu, Oana Radu, Dony, Alina Eremia și DJ Willy.

Afis ZOP 2015

Ziua de duminică, 27 septembrie 2015, va începe cu evenimentul intitulat „Pași prin toamna pănceană“, găzduit de Liceul Teoretic „Ioan Slavici“. În cadrul acestuia, scriitoarea Mariana Rogoz Stratulat va lansa volumele de poezii „Pași în exil“ și „Aproape unul“, editate cu sprijinul Primăriei Orașului Panciu și al primarului Iulian Nica.

Lansarea de carte va beneficia de prezența criticilor literari Mioara Bahna și Gheorghe Drăgan, a scriitorilor Constantin Marafet – directorul editurii RAFET din Rm. Sărat și Culiță Ioan Ușurelu – președintele Ligii Scriitorilor din Vrancea și redactorul-șef al revistei „Salonul literar“. În cadrul evenimentului vor fi decernate și premiile Festivalului Național de Creație „Vrancea literară“, organizat de Fundația Social-Culturală „Miorița” din Odobești, Liga Scriitorilor din Vrancea și revista  „Salonul Literar“.

De la ora 18.00, va începe spectacolul artistic susținut de Ansamblul Folcloric „Arcanul”, Ștefania Puiu, Kronos, Grigore Gherman, Laura Lavric, Maxim, Uddy și Lora. Prezentator va fi cunoscutul realizator de televiziune, Cristian Brancu.

 „Zilele Orașului Panciu» reprezintă sărbătoarea de suflet a păncenilor de pretutindeni. Pentru ediția din 2015, am pregătit spectacole susținute de artiști renumiți, târguri, expoziții, dar și o lansare de carte. Nu vor lipsi competițiile sportive – Turul Ciclist «Velopower Road Race 2015» și «Semiaratonul Toamnei Păncene». Mulțumesc tuturor sponsorilor, partenerilor și colaboratorilor pentru sprijinul financiar acordat în vederea organizării «Zilelor Orașului Panciu». Pe această cale, lansez tuturor vrâncenilor invitația de a participa și de a petrece, alături de noi, la tradiționala sărbătoare a tuturor păncenilor!“, a declarat primarul Iulian Nica.

Biroul de Presă al Primăriei Orașului Panciu

program-zilele-panciu-1

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.