Videoconferință cu prefecții pe tema pregătirilor pentru iarnă

0
117
Ministrul de Interne, Carmen Dan, a organizat vineri o videoconferință cu toți prefecții din țară pentru a pune la punct o parte din detaliile referitoare la pregătirile pentru sezonul rece.

Anterior, ea le ceruse acestora raportări cu situația contractelor de deszăpezire și a aprovizionării cu materiale antiderapante. „Se poate si mai bine”, le-a transmis ministrul Carmen Dan prefecților, referindu-se modul în care s-au pregătit până acum primăriile pentru iarnă. Ministrul le-a recomandat prefecților să se întâlnească săptămânal cu toți șefii structurilor din teritoriu pentru a puncta toate problemele care trebuie gestionate pe timpul iernii.

“Prefecții au obligația să se asigure că autoritățile locale (consiliile județene și primăriile) au stocuri de materiale antiderapante, au contracte pentru deszăpezire sau utilaje pe care să le folosească la nevoie. Pentru această întâlnire eu am solicitat tuturor prefecților să întocmească situații despre stocurile de materiale antiderapante, precum și despre stadiul contractelor de deszăpezire existente pentru sezonul de iarnă 2017-2018. Am făcut o evaluare a acestei situații centralizate și, la o primă vedere, pot spune că se poate și mai bine și aștept de la fiecare dintre dumneavoastră să fiți foarte obiectivi și riguroși atunci când faceți propria analiză a stadiului în care vă aflați. Până la intrarea în funcțiune a sistemului de avertizare a populației RO ALERT, rog autoritățile locale să acorde maximă atenție avertizărilor meteo și să folosească toate mijloacele pentru a transmite către populație avertizările care vin de la Administrația Națională de Meteorologie. Fac un apel și către autoritățile locale, care nu au reușit să-și constituie până acum stocurile pentru materialul antiderapant și să încheie contracte pentru deszăpezire, să rezolve această problemă cu care insist să nu glumim. Vorbim până la urmă de siguranța oamenilor și trebuie să ținem cont că suntem responsabili și datori să facem tot ce ne stă în putință pentru a-i pune la adăpost de orice situație de risc în care s-ar putea afla”, a transmis ministrul de Interne.

Carmen Dan le-a transmis prefecților să se ducă personal în unitățile administrativ teritoriale și să discute cu primarii care au în coordonare comitetele locale pentru situații de urgență.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.