Îndrăznește să fii informat!

miercuri, 29 mai 2024

URMĂREȘTE-NE PE:

Îndrăznește să fii informat!

More
  spot_imgspot_img
  AcasăActualitateFOTO! Liceenii de la Colegiul Tehnic “Gheorghe Balş” Adjud, coordonatori în cadrul unui proiect Erasmus+

  FOTO! Liceenii de la Colegiul Tehnic “Gheorghe Balş” Adjud, coordonatori în cadrul unui proiect Erasmus+

  Colegiul Tehnic Gheorghe Balş, Adjud coordonează un proiect Erasmus + de mare amploare în care sunt implicate trei țări care vor colabora pentru o perioadă de 4 ani, cuprinsă intre 2023-2027: Portugalia, Spania și România, pentru a explora și promova cunoașterea în mai multe domenii cruciale pentru viitorul tinerilor europeni, manager de proiect prof. ing. Bîrlă Maria. 22 de elevi de la toate specializările (turism, industrie alimentară, comerţ, mecatronică, electronică şi automatizări şi protecţia mediului) din clasa a X-a, se află în stagiu de formare profesională în Lisabona, Portugalia pe o perioadă de trei săptămâni 15.04.2024 – 03.05.2024, în cadrul proiectului de acreditare Erasmus + nr: 2023-1-RO01-KA121-VET-000123595. Elevii sunt însoţiţi în mobilitate de prof.ing. Sava Cecilia, prof. dr.Ciobotaru Ana Maria şi de prof. Mitrofan Marian Valentin în calitate de monitor (membri în echipa de proiect).

  Participanții în cadrul primei etape de proiect vor desfășura activitățile de formare la instituţii conform specializărilor: profil protectia mediului – Instituto Nacional de Saúde Doutor Ricardo Jorge, profil mecanică – HERTZ , profil Electronica si Automatizari – ECS Service, profil industrie alimentară – A Padaria Portuguesa, profil economic – Manteigaria Silva şi Tantos Livros, Livreiros, profil turism – Hotel Gat Rossio.

  Proiectul răspunde nevoii de formare profesională a elevilor de liceu din toate domeniile de învăţare din cadrul Colegiului Tehnic “Gheorghe Balş”, Adjud: domeniul Resurse naturale şi protecţia mediului, domeniul Tehnic, domeniul Servicii pentru integrarea pe piața muncii europene/internaționale, de reducere a șomajului în rândul tinerilor la nivel european, de prevenire a abandonului școlar și de dezvoltare a unui învățământ profesional și tehnic axat pe eficiența energetică, folosirea energiilor și instalarea sistemelor de utilizare a energiilor regenerabile. În aceeași măsură, proiectul răspunde nevoii de adaptare a metodelor și programelor de formare.

  “Activitățile de proiect vizează două componente principale: una profesională sub coordonarea specialiştilor firmelor unde elevii îşi desfăşoară stagiul şi cea de-a doua, educativ – culturală, realizată prin explorarea spațiului istorico – geografic local, prin activități de socializare, vizite și excursii . Colegiul Tehnic “Gheorghe Balş” dovedește încă o dată că se implică serios și activ în educația tinerelor generații, consolidând astfel seriozitatea și profesionalismul cadrelor didactice care se implică în activități extrașcolare.”, a transmis dir. prof. Mitrofan Marian.

  “Competenţele profesionale şi lingvistice pe care participanţii le vor dobândi în timpul mobilităţii de formare VET, vor fi validate prin documente pe care le vor primi la sfârşitul plasamentului: Certificatul de participare la plasamentul de formare, Atestatul de pregătire lingvistică în limba engleză, Documentul de Mobilitate Europass. Toate aceste documente, recunoscute la nivel european vor facilita în mod categoric în viitor inserţia participanţilor pe piaţa muncii.”, este mesajul transmis de prof. Ing. Mariana Birlă, responsabil de proiect.

  Rezultatele proiectului vor contribui la dezvoltarea personală și profesională a elevilor de la Colegiul Tehnic “Gheorghe Balş” pentru creșterea angajabilității pe piața muncii prin oferirea de oportunităţi de formare profesională în străinătate și dobândirea de experiență practică la locul de muncă. (comunicat Echipa de proiect a Colegiului Tehnic „Gheorghe Balş”)

  spot_imgspot_img
  spot_imgspot_img

  ARTICOLE SIMILARE

  Cronica dimineții – 29.05.2024

  1. În opinia majorităţii ţărilor NATO, a sosit momentul ca preşedintele României, Klaus Iohannis,...

  ARTICOLE POPULARE

  Administrație liberală de succes la Vizantea Livezi! Dragoș Ciobotaru: ”Așa voi face și la Consiliul Județean!”

  Administrație liberală de succes la Vizantea Livezi! Dragoș Ciobotaru: ”Așa voi face și la...

  Vrei să te angajezi? Iată oferta din baza de date a AJOFM Vrancea

  În a doua jumătate a lunii aprilie, în baza de date a AJOFM Vrancea...