Îndrăznește să fii informat!

vineri, 1 martie 2024

URMĂREȘTE-NE PE:

Îndrăznește să fii informat!

More
  AcasăActualitateScrisoare emoționantă a unei eleve la școala de Poliție: "Domnule ministru,...

  Scrisoare emoționantă a unei eleve la școala de Poliție: „Domnule ministru, pentru ce atât de multă nedreptate?”

  O elevă a scolii de Poliție reacționează după anunțul făcut de Poliția Română de încadrare în rândurile polițiștilor a 2500 de persoane ce urmează să fie recrutate din surse externe. În scrisoarea venită pe mail-ul redacției ziarului nostru, eleva se întreabă retoric ce se va întâmpla cu cei peste 1500 de elevi care învață în prezent pentru a deveni polițiști. Tânăra nu este de acord cu decizia Ministerului de Interne și vrea să tragă un semnal de alarmă în ceea ce privește modul în care se vor descurca în teren cei viitorii polițiști, cu doar trei luni de cursuri, față de cei doi ani de școală de specialitate. Iată textul integral al scrisorii:
  Știam ca țara asta scârțâie din toate încheieturile si ca poate si ministerul in care am ales sa lucrez. Dar, domnule ministru, sunteti om si dumneavoastră… Sau asa ar trebui. In școlile de agenți de poliție din țara sunt aproximativ 1500 de suflete care acum 2 ani au venit cu toata inima sa devină polițiști pe meleagurile orașului propriu. 1500 de suflete din care mai mult de jumătate si-au pierdut nopți la rând învățând ca sa prindă un post cât mai apropiat de casa la absolvire, pentru ca asa se face absolvirea din cate stiu, in ordinea mediilor. N-a contat ca un post mai apropiat de casa înseamnă poate o comuna fără apa calda, o comuna in care asfaltul se înmoaie la căderea ploii. 
  Domnule ministru, noi suntem oameni care in fiecare zi învața cum sa prevină si sa combată faptele antisociale si, chiar si asa, tot întâmpinam dificultăți si suntem putin stângaci la anumite spete. Dar încadrații direct, cum credeți ca s-ar descurca in strada cu doar 3 luni de cursuri, in comparație cu 2 ani ai noștri de școala si viata de cazarma? Cum vor mânui arma dupa doar 3 luni? Cand noi in 2 ani abia reușim sa desprindem calitatile unui bun trăgător? Pentru ca, domnule ministru, nici măcar cartușe alocate nu avem atâtea cate ar trebui. 
  Domnule ministru, pentru ce atât de multă nedreptate? Știați ca printre noi se afla suflete care isi vad familiile doar de sărbători? Pentru ca distanța nu ii ajuta si pentru ca doar weekend-ul este liber? Iar dumneavoastră, ajutați la umplerea sufletelor noastre cu dezamagire, pentru ca la absolvire șansele sa devină si mai mici sa ajungem fiecare acasa, pentru ca de… Încadram direct, din fiecare județ, pentru ca de… Este o măsura excepțională sa completam echipele operative… 
  Dar oare, aceasta măsura nu era si mai excepțională, dupa absolvirea noastră, dupa ce ne asigurați si noua măcar postul acasa sau aproape de casa? 
  Suntem prea lipsiți de experiența si poate nu știm ce sa facem in situația de fata. Dar, oamenilor care va considerați oameni, dragi președinți de Sindicate, domnule Iulian Surugiu, apărați-ne măcar dumneavoastră, asa cum ati aparat mereu viata agenților de poliție, daca cei superiori ierarhic dumneavoastră au uitat s-o facă„.
  spot_img
  spot_img

  ARTICOLE SIMILARE

  Bătrân dispărut de acasă, găsit de polițiști rătăcit în zona satului Râmniceni

  Printr-un apel 112 primit în cursul nopții trecute la dispeceratul IPJ Vrancea, la ora...

  Statul oferă bani șomerilor care se angajează înainte de expirarea perioadei în care primește ajutor de șomaj!

  Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă oferă stimulent financiar șomerilor indemnizați care se...

  ULTIMA ORĂ Bătrână din Soveja UCISĂ cu sânge rece de trei indivizi! Brutele au fost prinse de polițiști!

  În urma activităților investigative și de cercetare penală desfășurate în cazul unei sesizări din...

  Cauți de muncă în străinătate? Vezi aici ce se oferă în 8 țări din Europa

  Și în această săptămână, opt state din Spațiul Economic European pun la dispoziția celor...

  ARTICOLE POPULARE

  Un tânăr polițist s-a răsturnat cu autospeciala de serviciu. Traficul este dirijat

  Un polițist de 21 de ani, din Râmnicu Sărat, s-a răsturnat în afara părții...

  Ce spune poliția legat de accidentul mortal de la Adjud! Bărbatul a fost ucis de o cutie ce cântărea peste o tonă, în care...

  Astăzi, 26 februarie, ora 09.45, polițiștii din Adjud au fost sesizați, prin apel 112,...

  ULTIMA ORĂ Accident de muncă MORTAL la Adjud! Un bărbat a murit strivit sub un palet cu materiale!

  Accidentul de muncă mortal s-a petrecut în această dimineață, la un depozit aparținând unei...