Apă curentă și canalizare pentru jumătate de județ, în următorii 3 ani, cu bani de la UE

0
510

Aproape 950 de milioane de lei vor fi investiți, în următorii trei ani, în extinderea și modernizarea rețelelor de apă și canal din județul Vrancea. Este volba despre implementarea celei de-a doua etape a programului Vranceaqua, care a rezolvat problemele de apă și canalizare din mediul urban. În cadrul lucrărilor de alimentare cu apă, vor fi realizate aducțiuni pe mai bine de 160 km, 14 stații de tratare a apei, 46 de rezervoare de înmagazinare apă, 15 stații de pompare și 109 km de rețele de distribuție în localitățile Focșani, Adjud, Panciu, Odobești, Mărășești, Bolotești, Dumbrăveni, Gugești, Homocea, Jariștea, Obrejița, Slobozia Bradului, Ruginești, Sihlea, Soveja, Străoane, Suraia, Tîmboiești și Tulnici. Lucrările de canalizare se vor întinde pe o rețea de peste 250 de km și vor cuprinde mult mai multe localități, respectiv Focșani, Golești, Cîmpineanca, Gologanu, Milcovul, Răstoaca, Vînători, Cotești, Cîrligele, Adjud, Ruginești, Mărășești, Odobești, Vîrteșcoiu, Broșteni, Jariștea, Bolotești, Panciu, Străoane, Gugești, Urechești, Popești, Dumbrăveni, Bordești, Sl. Bradului, Tîmboiești, Obrejița, Sihlea, Măicănești, Biliești, Suraia, Vulturu, Nănești, Tătăranu și Tulnici. La sediul CUP SA Focşani a avut loc azi conferința de semnare a contractelor de lucrări, care fac parte din Proiectului Regional – Extinderea și modernizarea sistemului de apă și canalizare in județul Vrancea, etapa a II-a, contract de finantare semnat în data de 08.09.2017 între S.C.Compania de Utilități Publice S.A. în calitate de Beneficiar și Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Infrastructura Mare. Din valoarea totală a proiectului de 941 de milioane de lei, 800 de milioane de lei reprezintă contribuția Uniunii Europene prin Fondul de Coeziune.

“Proiectul constă în investiții pentru tratarea și distribuția apei și colectarea și epurarea apelor uzate care se vor implementa pentru județul Vrancea, în zonele urbane și rurale și care vor avea drept rezultat conectarea la aceste sisteme a tuturor cetățenilor din aceste zone și conformarea cu prevederile directivelor UE relevante”, a declarat în cadrul conferinței directorul CUP Focșani, Gheorghe Vasilescu. În total vor fi zece contracte de lucrări, care au fost scoase la licitație, primele două fiind semnate deja. Ordinul de începere a lucrărilor va fi dat în zilele următoare.

CUP Proiect modernizare sistem apa Vrancea - Apă curentă și canalizare pentru jumătate de județ, în următorii 3 ani, cu bani de la UE

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here