Program nou de vizitare a pacienților din Spitalul Județean! Ce reguli trebuie să respecte vizitatorii

0
1091
Consiliul Medical al Spitalului Judetean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani a stabilit un nou program de vizitare a pacienților internați în unitatea spitalicească. Conform unui comunicat al unității medicale, accesul vizitatorilor se va face de luni până vineri, în intervalul orar 15:00-17:00, iar sâmbăta și duminica între orele 13:00 și 18:00. De asemenea, au fost stabilite și secțiile în care accesul vizitatorilor este interzis. Astfel, în secția Neonatologie accesul este interzis, excepție făcând vizitarea nou-născuților aflați la Terapie Intensivă, care pot fi vizitați oricând de către părinți. De asemenea, accesul vizitatorilor în Secția Boli Infectioase (sector COVID) este interzisă. În Secția Obstetrică Ginecologie vizitele se pot efectua de luni până duminică între orele orele 15:00-17:00. Pacienții aflați în Secția ATI pot fi vizitați doar dacă sunt cazuri critice. În Secția Pediatrie vor avea acees doar părinții sau tutorii legali pentru minorii fără însoțitor, de luni până vineri în intervalul 15:00-17:00 și sâmbăta și duminica între 13:00 și 18:00. Reprezentanții spitalului fac un apel către vizitatori ca pachetele pentru bolnavii internati sa fie aduse doar în timpul programului de vizita.
De asemenea au fost anunțate și o serie de reguli pe care viziatorii trebuie să le respecte atunci când fac vizite în spital. „Vizitele în spital se pot efectua cu respectarea următoarelor condiţii! Vizitatorii vor purta OBLIGATORIU masca de protecție. Vizita va fi limitata la maxim 10 minute, atat pentru pacientii deplasabili cât și pentru cei nedeplasabili. Pacientii deplasabili vor fi vizitați în afara sectiei, în zonele de așteptare. Pentru pacientii nedeplasabili, se permite accesul unui singur vizitator pentru un pacient, timp de 10 minute, dar nu mai mult de un aparținător în salon, la momentul vizitei. În incinta spitalului este obligatorie purtarea echipamentului de protecţie (halat de unică folosinţă, botoşei, mască).Echipamentul de protecţie se va găsi la intrarea în sectiile și compartimentele spitalului. Dezinfecţia obligatorie a mâinilor la intrarea în spital Pe parcursul vizitei, aparținătorii vor fi supravegheaţi de către personalul de serviciu (traseul, comportamentul şi durata vizitei ) La părăsirea secţiei / spitalului vizitatorii se vor dezechipa de echipamentul de protecţie folosit, care va fi depozitat în saci speciali destinaţi acestui scop La ieșirea din spital, se va face obligatoriu dezinfecţia mâinilor. MASCA DE PROTECȚIE este obligatorie pe tot parcursul vizitei!”, au transmis reprezentanții spitalului din Focșani.
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.