Programul Național de Reziliență, o șansă reală de a aduce apa și canalizarea în toate gospodăriile din Vrancea. Ministrul Ion Ștefan: „Vrem să aducem apă acolo unde nu este în prezent!”

0
157

Atragerea de fonduri europene pentru realizarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare la nivelul localităților din Vrancea reprezintă una dintre cele mai importante obiective ale adminstrației județene liberale, conduse de Cătălin Toma. În acest sens, astăzi, 23 noiembrie, în sala de ședințe a CJ Vrancea, au avut loc discuții pe această temă cu 15 primari din județul nostru (Mera, Vidra, Nistorești, Reghiu, Năruja, Negrilești, Păulești, Vrâncioaia, Spulber, Paltin, Bârsești, Tulnici, Tănăsoaia, Ploscuțeni și Boghești), discuții la care a participat și ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, candidat al PNL Vrancea la Camera Deputaților. Cel care a condus discuțiile a fost președintele Cătălin Toma, în calitate de șef al administrației județene. El a subliniat importanța investițiilor din acest sector și oportunitatea localităților din mediul rural de a reduce decalajul față de mediul urban, proces declanșat de Guvernul Orban prin Planul Național de Redresare și Reziliență. „La nivelul județului Vrancea există un proiect amplu în ceea ce privește apa și canalizarea, iar în această perioadă, prin demersurile Guvernului liberal condus de Ludovic Orban, s-a demarat Planul Național de Redresare și Reziliență, care va urmări și conectarea celorlalte localități care în acest moment nu au acest sistem. Urmează mâine și poimâine să avem întâlniri și cu primarii din toate celelalte localități din Vrancea, în funcție de specificul zonei, în așa fel încât să acoperim județul privind canalizarea și apa”, a precizat președintele CJ Vrancea, Cătălin Toma.

sedinta cj vrancea primari - Programul Național de Reziliență, o șansă reală de a aduce apa și canalizarea în toate gospodăriile din Vrancea. Ministrul Ion Ștefan: „Vrem să aducem apă acolo unde nu este în prezent!”

Mulți dintre edilii care au participat la discuții au prezentat și o realitate tristă a județului nostru, aceea că zeci de proiecte  începute cu 11-12 ani în urmă au rămas doar „povești la gura sobei” din pricina lipsei de interes a administrației PSD, zeci de localități neavând nici acum, în secolul 21, acest minim de civilizație care înseamnă o rețea de apă și canalizare. Ministrul Ion Ștefan, candidat al PNL Vrancea pentru Camera Deputaților, a ținut să-i asigure pe primari că toți vrâncenii din mediul rural vor fi conectați la apă și canalizare, indiferent de culoarea politică a edililor, însă pentru aceasta ei trebuie să se pregătească pentru demararea și actualizarea studiilor de fezabilitate. „Vrem să aducem apă acolo unde nu este în prezent. Vreau să îi asigur pe edilii din județul Vrancea că prin Planul Național de Redresare și Reziliență se va finanța înființarea și extinderea de rețele de apă și canalizare prin rețele inteligente. Prin acest program finanțăm inclusiv UAT-uri sub 2.000 de locuitori. Toți locuitorii din județul Vrancea pot fi conectați la apă și canalizare. Pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare s-au alocat 1,2 miliarde de euro. Am rugămintea la toți primarii să înceapă să se pregătească pentru demararea sau actualizarea studiilor de fezabilitate. Ar fi păcat să pierdem această oportunitate de accesare a unor fonduri europene importante. Nu vorbesc în calitate de ministru PNL și nici domnul președinte Cătălin Toma nu vorbește în calitate de președinte al PNL Vrancea. Trebuie să privim dincolo de apartenența politică. De altfel, toți primarii din Vrancea au fost chemați la CJ Vrancea, fără nicio discriminare. Ne dorim dezvoltarea întregului județ. Cel mai bun exemplu este al comunei Golești, unde primarul PSD Alexandru Zar a beneficiat de sprijinul Guvernului PNL și a depuse deja documentația completă pentru alimentarea cu gaze. Atât în ceea ce privește racordarea la gaze, în localitățile unde este cazul, cât și la apă și canalizare, avem rugămintea să demarați procedurile legale cât mai rapid”, le-a transmis celor prezenți ministrul Ion Ștefan, candidatul PNL Vrancea la Camera Deputaților. (Material realizat de SC Media Factory Concept SRL, la comanda PNL Vrancea. Cod mandatar financiar: 11200025)

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.