Proiect educațional transfrontalier cu Republica Moldova derulat la Colegiul Național “Emil Botta” din Adjud

0
284

În perioada 12-15 martie 2023, la Colegiul Național “Emil Botta” s-au desfășurat activitățile din cadrul proiectului transfrontalier cu Republica Moldova, Arc peste Prut.

Proiectul reunește efortul a două unități școlare partenere, Colegiul Național “Emil Botta”, Adjud și Liceul Teoretic” Mihai Eminescu”, Bălți. Scopul acestuia este realizarea unei comuniuni din punct de vedere cultural, artistic și spiritual în vederea îmbunătățirii demersului didactic și cunoașterea valorilor educative, culturale și spirituale din spațiul românesc și moldovenesc de către elevii și profesorii implicați în proiect. Acestor instituții de prestigiu li se alătură Inspectoratul Școlar Vrancea, Protoieria Panciu, Primăria Municipiului Adjud.

Coordonatorii de proiect  sunt: prof. Bădură Iulia- Director, prof. Avram Adrian- Director, PR.Protoiereu Popa Cristinel, Primar Nechifor Florin, prof. Marchitan Gabriela-Inspector Școlar General. De la Liceul Teoretic “Mihai Eminescu”, Bălți activitățile sunt coordonate de către prof. Nina Grapă- Director.

În numele directorului Instituției Publice Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din municipiul Bălți, Republica Moldova, doamna Rabei-Dubet Daniela a salutat comunitatea educațională de la  Colegiul Național „Emil Botta”: „Suntem încântați de colaborarea și înfrățirea cu Colegiul Național „Emil Botta” și ne exprimăm încrederea în  durabilitatea relațiilor de prietenie, sincere și deschise, care se înfiripă astăzi”.

Proiectul a debutat cu discuții preliminare, în luna noiembrie a anului trecut,  când s-au pus bazele colaborării. În perioada 12-15 martie 2023, la Adjud, a avut loc un schimb de experiență educațional și artistic. În această etapă, a venirii oaspeților din Republica Moldova,  s-au desfășurat  activități artistice comune, lecții demonstrative, ateliere de lucru, dezbateri educaționale. Elevii adjudeni, împreună cu oaspeții din Republica Moldova au pictat un perete din incinta Colegiului Național „Emil Botta” și au mers în excursia tematică „Spiritualitate și cultură” la Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei și la Muzeul Arhiepiscopal. Programul activităților s-a încheiat cu o excursie la Vulcanii Noroioși. Miercuri, 15 martie,  a avut loc festivitatea de închidere a proiectului în Sala de festivități a Colegiului Național „Emil Botta”. Ultima etapă din proiect se va desfășura în Republica Moldova, iar profesorii adjudeni vor participa, alături de partenerii lor, la activități de pregătire și formare continuă. Totodată, va avea loc evaluarea activității proiectului și se va publica o lucrare cu ISBN dedicată proiectului.

 

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.