Schimbare radicală în transportul județean de persoane! Ce condiții trebuie să îndeplinească transportatorii din 2022!

1
432

În perioada 31 august – 6 septembrie, Consiliul Județean Vrancea a supus dezbaterii publice Studiul de oportunitate privind atribuirea serviciului public de transport județean de persoane pentru perioada 2022-2028. Noutatea acestui studiu, care va deveni ulterior subiectul unui proiect de hotărâre, este faptul că toți transportatorii autorizați de persoane ce vor efectua curse regulate pe raza județului, vor fi nevoiți să se adapteze normelor europene în ceea ce privește poluarea. Noile contracte încheiate de transportatori și autoritățile județene prevăd ca toate autovehiculele destinate transportului să fie echipate cu motoare ce au norma de poluare minimum Euro 6. De asemenea pot fi acceptate și autovehiculele Hybrid și electrice. Normele în vigoare, inclusiv cele europene, interzic începând cu anul 2022 folosirea de vehicule destinate transportului de persoane care poluează excesiv mediul înconjurător. În acest context, toți transportatorii din Vrancea vor fi obligați, practic, să renunțe la mașinile vechi, care emană noxe peste limita admisă, și să achiziționeze autovehicule noi, ce-i drept mai scumpe. Având în vedere că perioada este extrem de scurtă, Consiliul Județean Vrancea nu-i obligă pe aceștia să aibă parcul auto reînnoit la data semnării contractului, însă vor fi obligați ca într-un anume interval de timp, ce va fi stabilit ulterior, să facă acest lucru. „În calitate de președinte al Consiliului Județean Vrancea îmi doresc servicii de calitate pentru toți locuitorii județului, una dintre prioritățile mandatului meu fiind asigurarea unui serviciu public județean de transport persoane modern și civilizat. Îmi doresc ca în următorii ani transportul județean să se schimbe în bine pentru călători, de aceea am demarat procedurile pentru atribuirea serviciului public de transport județean de persoane prin curse regulate pentru perioada 2022-2028”, a declarat Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea.

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Este o măsură anti-româneasca și în particular împotriva vrâncenilor. În timp ce nu există nicio preocupare pentru împăduriri, cea mai eficientă măsură împotriva poluării, guvernul PNL este preocupat doar de îmbogățirea producătorilor auto străini și sărăcirea românilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.