25 Martie: Ziua Poliției Române | Ce mesaj au transmis polițiștii, în plină pandemie de coronavirus

0
146

În fiecare an, pe data de 25 martie, este Ziua Poliției Române desemnată prin art. 50 din Legea nr. 218 din 23.04.2002. Alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române. În plină pandemie de coronavirus, politiștii au transmis un mesaj tuturor românilor. “De ziua lor, polițiștii își vor face de cap. Începând cu ora 12:00, vor bloca străzile. Au chemat la petrecere jandarmi, polițiști locali și militari de la MApN. Ceilalți, care nu au fost invitați, să stea acasă!”, se arată într-o postare a Poliției Române.

mesaj polita romana - 25 Martie: Ziua Poliției Române | Ce mesaj au transmis polițiștii, în plină pandemie de coronavirus

MESAJUL IPJ VRANCEA: Astăzi, Poliţia Română aniversează 198 de ani de atestare documentară. Această zi, 25 martie, este legată de simbolul creștin al Bunei Vestiri, simbol aflat pe primul steag al Marii Agii, și care a fost preluat și pe actualul drapel al Poliției Române.

În fiecare an, Inspectoratul Județean de Poliție Vrancea a organizat diferite ceremonii, activități “Porți Deschise” cu prezentări de echipamente şi autospeciale, demonstraţii sau concursuri sportive. Astăzi  însă, polițiștii îşi aniversează existenţa în sprijinul comunităţii, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranţa publică, exclusiv în sprijinul cetățenilor.

Poliţiştii acționează în continuare alături de celelalte structuri din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, pentru punerea în aplicare a măsurilor de prevenire şi combatere a răspândirii noului tip de Coronavirus. Conducerea Inspectoratul Județean de Poliție Vrancea transmite tuturor polițiștilor următorul mesaj: ,,La mulți ani, dragi colegi!  Vă mulțumesc tuturor pentru modul în care vă îndepliniți fiecare misiune! Să rămânem în continuare la fel de uniți, pentru că doar împreună vom reuși să ieșim învingători ! Dumnezeu să ne ajute și să ne ocrotească!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here