5 lucruri de care trebuie să ții cont ca să te încadrezi în buget, atunci când îți amenajezi livingul

0
46

Nimic nu se compară cu bucuria amenajării unei camere noi. Livingul este poate cea mai importantă încăpere dintr-o locuință, fiind cel mai frecventat loc de către toți membrii familiei. Este foarte simplu să te lași pradă achizițiilor de impuls și să-ți consumi bugetul fără să atingi obiectivele propuse atunci când nu ai un plan bine pus la punct. Fie că îți dorești să amenajezi de la zero o casă nouă sau pur și simplu îți dorești să îmbunătățești ceea ce ai deja, trebuie să îți dai seama ce tip de mobilier este potrivit pentru tine și, dacă este cazul, să ai curaj să renunți la obiectele sau ideile care nu își au rostul, ca să te poți încadra în buget.

Iată 5 lucruri de care trebuie să ții cont atunci când îți amenajezi livingul, ca să ai un rezultat profesionist și conform bugetului tău

  • Stabilește funcțiile livingului tău

Înainte să cumperi accesorii, trebuie să stabilești ce activități plănuiești să desfășori în sufragerie. Astfel, îți va fi mai ușor să decizi mărimea obiectelor de mobilier și vei putea evita achiziționarea unor obiecte care nu își au rostul. Un living poate ține loc de sală de masă, birou sau cameră de joacă. Îți dorești un televizor mare ca să poți organiza seri de film? Gândește-te cum ai vrea să arate această cameră în ansamblu.

  • Alege obiecte de mobilier multifuncționale 

Pentru a te încadra într-un buget, poți alege produse care au multiple utilități. Astfel, vei avea o încăpere aerisită și practică. De exemplu, alege o comodă pentru televizor cu mai multe sertare sau rafturi, dacă ai nevoie de spații de depozitare. Acest lucru te va scuti să încarci camera cu alte dulapuri sau rafturi.

  • Investește într-o canapea de calitate

Canapeaua ar trebui să fie prima achiziție pe care o faci atunci când îți amenajezi livingul. Trebuie să ai grijă să fie de calitate, ca să reziste cât mai mult timp. Alege un model conform nevoilor tale și nu te arunca la un produs care doar arată bine. Dacă îți dorești ca sufrageria ta să țină loc de cameră de oaspeți, optează pentru o canapea extensibilă, iar dacă ai animale de companie sau copii jucăuși, alege una de culoare închisă.

  • Alege o paletă de culori

Dacă îți fixezi câteva culori pe care să le folosești, vei putea evita o atmosferă încărcată. Îți dorești o cameră luminoasă? Optează pentru o combinație de culori deschise, cum ar fi alb-bej sau alb-bleu. În cazul în care îți dorești ceva mai colorat, alege un contrast, de exemplu alb-indigo. Ține cont de paleta de culori aleasă atunci când achiziționezi canapeaua sau alte corpuri de mobilier mai costisitoare. Mai mult decât atât, poți alege culorile în funcție de semnificația lor.

  • Nu exagera

Este foarte ușor să te îndrăgostești de un tablou sau de un anumit fotoliu atunci când îl vezi plasat într-un cadru potrivit. Însă, nu este obligatoriu să se potrivească și în livingul tău. Înainte să te grăbești să cumperi ceva din impuls, gândește practic. Nu îți transforma livingul într-o expoziție încărcată. Acestea fiind spuse, poți obține rezultate surprinzătoare, fără să-ți afectezi bugetul, dacă pornești cu un plan bine stabilit. (Sursa foto: Shutterstock.com)

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.