A fost semnat contractul pentru reabilitarea a 28 de străzi din Focșani, prin PNDL

0
292

Primăria Focșani a semnat, vineri, contractul de finanțare pentru modernizarea și reabilitarea a 28 de străzi din municipiu. Este vorba de străzile Gloriei, I. L. Caragiale, Traian Ionescu, Moș Ion Roată, Transilvaniei, Rodnei, Alecu Russo, Albinei, Cărăbuș, Jiliștei, 13 Decembrie, Putnei, Diviziei, 1 Mai, Podgoriei, Ion Creangă, Aleea Școlii, Aleea Florilor, Cartier C.F.R., Emil Racoviță, Tătulescu, Nicolae Titulescu, Timotei Cipariu, Arh. Ion Mincu, Muncitori, Miron Costin, Mărăști și Duiliu Zamfirescu. Contractul prevede ca pe toate aceste străzi să fie executate lucrări atât pe partea de infrastructură carosabil, cât și pe partea de trotuare și cămine utilități ale administratorilor de rețele. “Pe partea de infrastructură carosabil avem în vedere o componentă de modernizare străzi prin refacerea integrală a patului de drum prin lucrări de săpătură, balastare, compactare, balast stabilizat și sistem rutier în două straturi și o componentă de reabilitare străzi, respectiv frezare, reparații și colmatare rosturi și fisuri și asternere covor bituminos în două straturi”, transmit reprezentanţii Primăriei Focşani.

Investiţia se ridică la circa 16,5 milioane de lei, din care 9,4 milioane vin de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

“Toate aceste străzi se află deja în procedură de licitație pentru desemnarea constructorului de lucrări, urmând ca după încheierea contractului să fie semnat și ordinul de începere a lucrărilor, lucrări care vor demara în cursul acestei veri”, a transmis primarul Cristi Misăilă.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.