ACUM: Cazurile CONFIRMATE la Spitalul Militar din Focșani AU EXPLODAT! Alte 19 de persoane, POZITIVE la testul Covid-19

0
8062

E alertă la Spitalul Militar din Focșani! Alte 19 de cazuri au fost confirmate, după ce joi dimineață, unitatea spitalicească a MApN avea confirmate 22 de cazuri de infectare cu coul coronavirus. Astfel, numărul angajaților care au contactat virusul se ridică la 41. Într-un comunicat de presă, Ministerul Apărării Naționale a transmis că în urma desfășurării anchetei epidemiologice la 57 de contacți apropiați ai celor două persoane confirmate inițial pozitiv cu COVID-19, a rezultat că un număr de încă 20 de angajați din rândul personalului medical și auxiliar sanitar au fost confirmați, de asemenea, pozitiv. Vineri, informația a fost actualizată. Conform MApN, un număr de încă 19 angajați din rândul personalului medical și auxiliar sanitar au fost confirmați, de asemenea, pozitiv:

“În urma desfășurării anchetei epidemiologice de la Spitalul Militar de Urgență “Dr. Alexandru Popescu” Focșani, din rândul celor 57 de contacți apropiați ai celor două persoane confirmate inițial pozitiv cu COVID-19, a rezultat că un număr de încă 19 angajați din rândul personalului medical și auxiliar sanitar au fost confirmați, de asemenea, pozitiv. În acest moment, ancheta epidemiologică va fi extinsă și pentru depistarea contacților apropiați pentru cei nou confirmați și spitalul este în strânsă cooperare cu DSP Vrancea pentru efectuarea cu eficiență a anchetei epidemiologice”, se arată într-un comuncat de presă al MApN, remis vineri la prânz.

Reamintim că, luni seara, două femei, au ajuns la Secția de Boli Infecțioase ale Spitalului din Focșani, după ce s-au simțit rău. Una dintre acestea lucra în Laboratorul Spitalului Militar de Urgență “Dr. Alexandru Popescu” din Focșani, iar cea de-a doua ca infirmieră în aceași unitate. În urma confirmării prezenței virusului, medicii epidemiologi au demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate dacă au fost infectate și alte persoane. Marți, specialiștii au testat toți contacții celor două cadre medicale. Rezultatele de laborator au arătat că 41 de angajați au contactat temutul virus. “La acest moment spitalul rămâne închis și se caută soluții ca, după finalizarea anchetei epidemiologice și luarea măsurilor prevăzute de protocolul național pentru personalul confirmat pozitiv, să poată fi reluată activitatea de acordare a asistenței medicale în spațiile și secțiile unde acest lucru va fi posibil”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Apărării Naționale, transmis joi către mass-media.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.