ACUM: Primarul Nica rămâne în arest la domiciliu

0
551

Contestația primarului Iulian Nica împotriva încheierii prin care Judecătoria Panciu îi prelungise măsura arestului la domiciliu a fost considerată neîntemeiată. Tribunalul Vrancea a dispus în urmă cu doar câteva momente ca Nica să rămână în continuare „izolat” la domiciliu. Nu din cauză de COVID-19, ci din cauza acuzațiilor aduse de anchetatorii pănceni, care cercetează mai multe infracțiuni pe care Nica le-ar fi comis ca stăpân absolut pe domeniul Primăria Panciu. În cadrul aceleiași contestații, primarul Nica a ridicat și o excepție de neconstituționalitate, tribunalul urmând să se pronunțe asupra acesteia săptămâna viitoare.

Disjunge cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituționalitate formulată de către contestatorul-inculpat şi dispune reînregistrarea cauzei separat. Amână pronunţarea asupra sesizării la data de 29.04.2020. Respinge ca nefondată, contestația formulată de contestatorul-inculpat NICA IULIAN, împotriva Încheierii din data de 14.04.2020, pronunțată de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Panciu. …obligă pe contestatorul-inculpat la plata sumei de 100 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Ia act că asistența juridică a fost asigurată de serviciile unui apărător ales. DEFINITIVĂ”, se arată în minuta tribunalului.

Din informațiile publicate pe portalul instanțelor, apărătorul ales de Nica este un avocat bucureștean, Alexandru Morărescu. Avocatul a reprezentat-o pe Oana Zăvoranu în procesul de divorț al acesteia cu celebrul cântăreț Pepe. Același Alexandru Morărescu a intrat în „Dosarul Black Cube-Kovesi”, ca avocat al israelianului David Geclowitz, unul dintre cei arestați ca spioni veniți în România pentru a-i sparge conturile și pentru a o fila pe fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție. Numele lui Alexandru Morărescu apare și într-un dosar recent, acesta reprezentându-l pe deputatul Mircea Drăghici, trezorierul PSD.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.