Administrația județeană PSD este contra cetățeanului. Bugetul județului Vrancea ținut la fereală de ochii alegătorilor deștepți!

0
114

Nu știm cine a inventat expresia „noaptea minții”, însă cel care a „născut-o” credem că s-a gândit la Dumitru Diță, directorul „celei mai mici Direcții economice din toate consiliile județene din țară”, așa cum glăsuia respectivul în urmă cu opt ani, cu prilejul Zilei Porților Deschise (vorba vine) la CJ. Apăi, oameni buni, doar cu ziua aia rămâne și CJ-ul când vine vorba de transparență căci, așa cum bine știți, minunata zi ar trebui să se cheme „Ziua Porților Deschise din fața Ușilor Închise”!

De nenumărate ori, consilierii liberali au încercat, cu pârghiile legale pe care le aveau la îndemână să transparentizeze în mod real activitatea care se desfășoară în administrația județeană. Unul dintre aceste eforturi s-a concentrat asupra publicării pe site, deci la vedere absolută, a proiectului de buget al județului Vrancea. O inițiativă mai mult decât de bun simț, absolut necesară pentru timpurile în care trăim.

Cu toate acestea, administrația județeană, condusă de „cel mai iubit vrâncean”, baronul PSD Oprișan, continuă să aibă o durere absolută în cot față de dreptul cetățenilor de a fi informați, drept câștigat cu sânge în 1989 și care, din păcate, a fost uitat de cei care se erijează acum în conducătorii noștri de drept.

dumitru-Dita-CJConsilierul liberal Cristi Irimia a abordat corect problema în ultima ședință ordinară a CJ, întrebând, în mod absolut justificat, de ce nu există proiectul de buget pe site-ul instituției. Cine poate răspunde la o asemenea întrebare? Nu o face președintele ședinței, Ionel Cel-Mare, nici secretarul județului, Raluca Dan, pleașca pică în capul „nevinovatului” director al Direcției economice – nimeni altul decât străvechiul (în această funcție) Dumitru Diță.

I se șoptește acestuia la ureche, da, efectiv, i se șoptește direct în Trompa lui Eustachio că „Potrivit Legii finanțelor nu este obligatorie postareape site-ul instituției, publicitatea lui (a proiectului de buget n.r.) se poate face prin afișarea la sediul instituției”, spune nea Mitu Diță. Chiar dacă apoi consilierul liberal Paul Andrei Lungu a întrebat dacă postarea pe site ar putea fi posibilă pe viitor, același Dumitru Diță ”screme” o explicație ireală: nu este timp!

Oameni buni, ceea ce citiți aici este purul adevăr. Oamenii ăștia conduc județul de parcă ar fi curtea de acasă cu privată-n fundul curții. În era supertehnologizării, CJ Vrancea atâta poate: să atârne pe sfoară, la avizierul din hol, proiectul de buget.

Alo, domnilor din administrația PSD, cine mai citește, bre, proiectul de buget pe hol? Este vădit faptul că acest lucru nu se face întâmplător, nu din cauza legii, ci doar pentru că așa pot dezinforma cetățeanul. Bă, musiuDiță, ce face unul din Vrâncioaia sau Năruja care vrea să consulte bugetul lu matale? Ia avionul lui Marean, vine la Focșani și-l citește pe fotoliile din holul CJ-ului, nu? (Material realizat la comanda PNL. Cod mandatar financiar 41190007)

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.