AJPIS Vrancea a făcut plăți de peste 4 milioane de lei către PFA-uri, Întreprinderi Familiale și Întreprinderi Individuale

0
359

Instituțiile din Vrancea care s-au ocupat de analiza dosarelor depuse pentru indemnizația de ajutor în cazul PFA-urilor, ÎI, IF și alte profesii liberale anunță că au făcut plăți în valoare de peste 4 milioane de lei. Funcționarii din cadrul Agenției Județeane pentru Plăți și Inspecție Socială Vrancea (AJPIS) au analizat cererile depuse și au făcut plăți pentru 963 de beneficiari. Aceștia sunt contactați telefonic și prin email pentru completarea dosarelor neconforme, ca mai apoi să le fie procesate cererile.

“O veste bună pentru beneficiariii acestei indemnizații este că potrivit Ordonanței de Urgență 70 din 14 mai 2020, acordarea indemnizaţiilor prevăzute de art. XI şi art. XV din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 30/2020 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecţiei sociale în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, cu modificările şi completările ulterioare, se prelungeşte şi pentru perioada cuprinsă între încetarea stării de urgenţă şi 31 mai 2020, cu posibilitatea continuării după aceasta dată doar în domeniile în care se vor menţine restricţiile. Documentele pentru acordarea indemnizatiei PFA aferente lunii MAI se transmit în perioada 1-10 Iunie exclusiv online, pe site-ul guvernamental. Noul formular PDF se descarcă de pe același site după ce se selectează procedura și instituția”, se arată într-un comunicat de presă.

De asemenea, pe perioada stării de urgență a fost prelungită perioada de plată pentru 60 de persoane aflate în stimulent de inserție conform prevederilor OUG nr.111/2020, valoarea plăților fiind de 30.875 lei. La nivelul județului Vrancea nu au existat cazuri de cereri depuse în baza Legii nr.19/2020, privind zile libere plătite pentru îngrijirea copilului.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.