Ani grei de pușcărie pentru autorii măcelului de pe Gheorghe Doja. Condamnări grele pentru membrii clanului Mustafa

0
570

La doi ani de la crimele care au șocat o întreagă țară au venit și condamnările. Măcelul de pe strada Gheorghe Doja din Focșani, unde o răfuială între două clanuri de romi s-a tranșat cu furcile, săbiile și topoarele, și în urma căreia 4 oameni au murit, a primit o primă soluție în instanță. Cei patru membri ai familiei Mustafa arestați pentru omor calificat au fost condamnați la ani grei de închisoare.

„Condamnă pe inculpatul Mustafa Argint la 10 ani și 4 luni închisoare pentru omor calificat. Interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și dreptul de a deține, purta și folosi orice categorie de arme, pe o durată de 5 ani …interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, exercitarea acelorași drepturi de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei închisorii.

Constată că inculpatul Mustafa Argint a fost condamnat prin sentința penală a Tribunalului Vrancea la 4 luni închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 4 luni. Constată că inculpatul Mustafa Argint a fost condamnat prin sentința penală a Judecătoriei Focșani la 2.000 lei amendă penală …contopește pedeapsa de 10 ani și 4 luni închisoare stabilită pentru infracțiunea de omor calificat cu cele două pedepse și aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 10 ani și 4 luni închisoare la care se adaugă un spor de 1 lună și 10 zile închisoare și pedeapsa amenzii în sumă de 2.000 lei.

Inculpatul Mustafa Argint execută pedeapsa de 10 ani 5 luni și 10 zile închisoare și pedeapsa amenzii de 2.000 lei. Deduce din durata pedepsei aplicată inculpatului perioada reținerii și arestării preventive de la data de 28.06.2017 la zi.

Condamnă pe inculpatul Mustafa Remus la 16 ani și 8 luni închisoare pentru omor calificat. Interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și dreptul de a deține, purta și folosi orice categorie de arme, pe o durată de 5 ani. Interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, exercitarea acelorași drepturi de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei închisorii.

Condamnă pe același inculpat Mustafa Remus la 3 ani închisoare pentru conducere a unui vehicul fără permis de conducere. Constată că inculpatul Mustafa Remus a fost condamnat la 2.000 lei amendă penală prin sentința penală a Judecătoriei Focșani. Contopeşte pedepsele principale aplicate inculpatului și dispune ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea de 16 ani și 8 luni închisoare, la care se adaugă o treime din cuantumul celeilalte pedepse, respectiv cu 1 an închisoare și pedeapsa amenzii în sumă de 2.000 lei și dispune ca acesta să execute o pedeapsă principală de 17 ani și 8 luni închisoare şi 2.000 lei amendă penală. Deduce din durata pedepsei aplicată inculpatului perioada reținerii și arestării preventive de la data de 28.06.2017 la zi.

Condamnă pe inculpatul Mustafa Marian la 16 ani și 8 luni închisoare pentru omor calificat. Interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și dreptul de a deține, purta și folosi orice categorie de arme, pe o durată de 5 ani. …interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, exercitarea acelorași drepturi de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei închisorii.

Condamnă pe același inculpat Mustafa Marian la 1 an și 6 luni închisoare pentru lovire sau alte violențe. Contopeşte pedepsele principale aplicate inculpatului și dispune ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea de 16 ani și 8 luni închisoare, sporită cu o treime din cuantumul celeilalte pedepse, respectiv cu 6 luni închisoare, și dispune ca acesta să execute o pedeapsă principală de 17 ani şi 2 luni închisoare. Deduce din durata pedepsei aplicată inculpatului perioada reținerii și arestării preventive de la data de 29.06.2017 la zi.

Condamnă pe inculpatul Mustafa Remus la 16 ani și 8 luni închisoare pentru omor calificat. Interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și dreptul de a deține, purta și folosi orice categorie de arme, pe o durată de 5 ani. …interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, exercitarea acelorași drepturi de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei închisorii. Deduce din durata pedepsei aplicată inculpatului perioada reținerii și arestării preventive de la data de 29.06.2017 la zi”, se arată în decizia instanței.

De asemenea, magistrații au dispus ca tuturor celor patru condamnați să le fie prelevate probe biologice pentru introducerea profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. Un alt inculpat din dosar, Mustafa Constantin, a primit măsura educativă a internării într-un centru de detenție pe o perioada de 12 ani și 6 luni, iar ceilalți inculpați, acuzați de încăierare, au fost achitați. Decizia pronunțată de Tribunalul Vrancea nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. (Sursa foto: Observator.tv)

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.