Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei îndeamnă preoții să respecte protocolul dintre Patriarhia Română și Ministerul Afacerilor Interne

0
123

Aparent s-a stabilit definitiv cum se vor desfășura slujbele de Înviere și în ce condiții vor lua credincioșii lumină, dacă până sâmbătă noapte nu mai intervine ministrul Marcel Vela cu alte precizări, context în care Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei are o serie de recomandări ferme către preoți. Fețele bisericești sunt rugate să respecte întocmai regulile impuse de autorități, pentru a limita riscul răspândirii virusului COVID-19. Situația este gravă și lucrurile trebuie luate în serios, pare a transmite Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei.

Preoții sunt îndatorați să acorde importanța cuvenită atât respectării regulilor de igienă (dezinfectarea mâinilor, purtarea mănușilor și a măștii de protecție), cât și alegerii voluntarilor care vor distribui Sfânta Lumină și Paștile (pâinea binecuvântată) în parohii, conștientizându-i asupra responsabilității pe care și-o asumă ca reprezentanți ai Bisericii în această misiune.

Având în vedere perioada de grea încercare prin care trecem, este esențial să dăm dovadă de disciplină desăvârșită, solidaritate, răbdare și implicare, intensificând rugăciunea pentru cei în suferință și pentru toți cei implicați în lupta dusă pentru depășirea crizei generate de noul coronavirus.

Să ne rugăm Maicii Domnului și tuturor sfinților ca să ne dea puterea de a trăi marele praznic al Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos cu nădejde în bunătatea și iubirea de oameni a lui Dumnezeu Cel milostiv”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.