Astăzi se semnează contractul de execuție pentru primul lot din Autostrada A7

1
697

Primul contract de execuție pentru Autostrada A7 se va semna marți, la Buzău. Este vorba despre primul lot al Autostrăzii care va lega Capitala de Moldova, cu o lungime de 28,35 km între Mizil și Pietroasele. Contractul de execuție va fi semnat în prezența președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, ministrul de Interne Lucian Bode, dar și ministrul Culturii, Lucian Romașcanu. De asemenea, la semnarea contractului vor fi și reprezentanții asocierii româno-bulgare Coni-Trace, firmă desemnată câștigătoarea contractului de execuție cu o valoare de 1,25 miliarde de lei fără TVA.

Autostrada A7 va avea o lungime de 440 km de la Ploiești (Dumbrava/A3) și până la Siret, la granița cu Ucraina. Cei 320 de km de autostradă de la Ploiești până la Pașcani va fi finanțată prin PNRR, cu o condiție esențială: proiectele trebuie să fie finalizate până în anul 2026. Primele tronsoane, de la Ploiești (A3/Dumbrava) la Buzău au fost scoase la licitație încă din luna iunie 2021, atunci când la șefia Ministerului Transporturilor era Cătălin Drulă. Î luna septembrie 2021 au fost depuse ofertele,  iar după 5 luni de zile au fost stabiliți câștigătorii pe cele 3 loturi de autostradă de la Ploiești la Buzău. În luna februarie a acestui an au fost scoase la licitație alte patru tronsoane din A7, de la Buzău la Focșani. În data de 10 mai 2022 a fost termenul limită pentru depunerea ofertelor privind construirea tronsonului Buzău – Focșani. 28 de companii s-au înscris pentru cele 4 tronsoane cu o lungime totală de 83 de km.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.