Îndrăznește să fii informat!

miercuri, 29 mai 2024

URMĂREȘTE-NE PE:

Îndrăznește să fii informat!

More
  spot_imgspot_img
  AcasăActualitateAu început înscrierile pentru clasa pregătitoare. Prima etapă se încheie pe 14 martie

  Au început înscrierile pentru clasa pregătitoare. Prima etapă se încheie pe 14 martie

  În perioada 11 aprilie – 14 mai 2024, părinții vor putea completa cererile-tip pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare 2024. Ministrul Educației a transmis că, în această perioadă, părinții vor avea acces la un număr Telverde, unde vor putea primi răspunsuri pentru întrebările legate de înscriere.

  Astfel, părinții au la dispoziție două opțiuni pentru completarea cererilor-tip, fie online, pe site-ul Ministerului Educației, fie la unitatea de învățământ la care se dorește înscrierea copilului. Este important de menționat că, în cazul în care părinții aleg să completeze cererea online, aceștia trebuie se deplaseze la unitatea de învățământ la care au solicitat înscrierea pentru validare.

  Cea de-a doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 31 mai – 7 iunie 2024, care presupune depunerea/transmiterea cererii-tip de înscriere la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă.

  Condiții pentru înscrierea la clasa pregătitoare

  Copiii trebuie să aibă 6 ani împliniți până la data de 1 septembrie și să locuiască pe străzile arondate școlii. Pentru o altă școală decât cea de circumscripţie, copilul este înscris în limita locurilor libere şi, dacă este cazul, pe baza criteriilor generale şi, ulterior, a criteriilor specifice de departajare.

  Pentru cei care urmează să împlinească 6 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie, părinții trebuie să depună la dosar o recomandare de la grădinița pe care au frecventat-o și documente din care să reiasă că au fost evaluați de o comisie de specialitate și s-a constatat că sunt apți de începerea școlii, în cazul în care își doresc ca cei mici să fie înscriși mai devreme în clasa pregătitoare.

  spot_imgspot_img
  spot_imgspot_img

  ARTICOLE SIMILARE

  Cronica dimineții – 29.05.2024

  1. În opinia majorităţii ţărilor NATO, a sosit momentul ca preşedintele României, Klaus Iohannis,...

  ARTICOLE POPULARE

  Administrație liberală de succes la Vizantea Livezi! Dragoș Ciobotaru: ”Așa voi face și la Consiliul Județean!”

  Administrație liberală de succes la Vizantea Livezi! Dragoș Ciobotaru: ”Așa voi face și la...

  Vrei să te angajezi? Iată oferta din baza de date a AJOFM Vrancea

  În a doua jumătate a lunii aprilie, în baza de date a AJOFM Vrancea...