Bacalaureat 2020 | Calendarul complet al sesiunii din această vară

0
152

Calendarul Bacalaureatului 2020 a fost aprobat joi, prin Ordin de ministru. Documentul făcut public de Edupedu.ro prevede că probele scrise vor rămâne la forma aprobată inițial. Înscrierile din acest an vor începe miercuri, 3 Iunie, probele scrise au fost programate în perioada 22 şi 25 iunie, în timp ce afişarea rezultatelor se face pe 30 iunie.

Iată calendarul complet al Bacalaureatului 2020: Înscrierea candidaţilor are loc între 3 şi 10 iunie.

*11-17 iunie 2020 Echivalarea şi recunoşterea competenţelor lingvistice şi digitale

*22 iunie 2020 Limba și literatura română – proba Ea) – examen scris

*23 iunie 2020 Limba și literatura maternă – proba Eb) – examen scris

*24 iunie 2020 Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – examen scris

Examen la Matematică

  • pentru absolvenții claselor de liceu cu profil real din filiera teoretică, pentru cei care au terminat filiera tehnologică și pentru absolvenții de la profilul militar și profilul pedagogic
  • specializarea învățători-educatoare, din filiera vocațională.

Examen la Istorie

  • pentru absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretică și pentru toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celor de mai sus.

*25 iunie 2020 Proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – examen scris. Absolvenții trebuie să aleagă una dintre următoarele materii, pentru examen, în funcție de studiile urmate în liceu: Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică și de la profilul militar din filiera vocațională Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie – absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretica, de la profilul servicii din filiera tehnologică și din toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celui menționat mai sus.

*Pe 30 iunie vor fi afişate rezultatele până la ora 12. De la ora 16, în acea zi, va avea loc sesiunea de depunere de contestaţii până la ora 20, aceasta continuând şi a doua zi, pe 1 iulie, până la ora 12:00.

*Rezolvarea contestaţiilor are loc între 1 şi 4 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 5 iulie.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.