Boovie 2019: Un festival concurs de book-trailere, la care vor participa peste 1000 de elevi

0
111
Festivalul concurs de book-trailere Boovie 2019, aflat la cea de-a patra ediție, se extinde anul acesta la nivel național, prin participarea a peste 1000 de elevi și profesori din 25 de județe din întreaga țară și din Republica Moldova.

Festivalul se va derula pe parcursul a trei zile, în perioada 17-19 mai, la Focșani și programează mai multe evenimente, cel principal fiind proiecția și jurizarea celor 92 de trailere trimise de echipele aflate în concurs în cele trei secțiuni: Boovie liceu, Boovie Junior pentru gimnaziu (clasele a VII-a și a VIII-a) și secțiunea Boovie+, a cărei temă este ”Principiul inerției”.

boovie festival trailrul de buzunar - Boovie 2019: Un festival concurs de book-trailere, la care vor participa peste 1000 de elevi Pentru cei care au pierdut înscrierea, există secțiunea Trailerul de buzunar, unde participarea și jurizarea se vor face online. În paralel cu derularea efectivă a concursului, Boovie a programat mai multe întâlniri ale elevilor și profesorilor în cadrul unor workshopuri și sesiuni de comunicări care se vor derula în cursul zilei de sâmbătă. În cadrul festivalului se vor acorda premii pentru fiecare secțiune, urmând ca echipa care va câștiga  Marele Premiu să fie recompensată cu participarea la renumitul eveniment TIFF 2019, care are loc la Cluj Napoca.

Participanții  la Festivalul Boovie 2019, dar și alți profesori sunt implicați și într-un Simpozion susținut și finanțat de Ministerul Educației Naționale, sub titulatura „Strategii educaționale alternative centrate pe competențe-cheie în învățământul preuniversitar“, care presupune facilitarea schimbului de bune practici în ceea ce priveşte strategiile educaționale alternative, aplicate de profesori din țară și de peste hotare.

Organizatorii acestui eveniment sunt Colegiul Național Pedagogic ”Spiru Haret” Focșani și „Asociația Grow Up Project“ Focșani, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea.

Catalizatorul finanțării evenimentului, dar și al coagulării celorlalte instituții în jurul acestui proiect este domnul Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea, care s-a implicat în mod direct și efectiv în organizarea festivalului.

Co-organizator al Festivalului este Cosiliul Local, iar partenerul principal este Primăria Municipiului Focșani.  Parteneri sunt Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia“, Ansamblul Folcloric „Țara Vrancei“,  Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia“, Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu“, Centrul Cultural Vrancea, SC Transport Public Local S.A. Focșani și CEC Bank, evenimentul fiind sprijinit financiar și de Groupama Asigurări, Bilka, Pandora Prod SRL, Premium Pork Group și Rovinex-Vinexport Trade Mark S.A.

Parteneri media ai acestui eveniment sunt Agenția Națională de Presă AGERPRES, Radio România Actualități și Radio România Cultural, Rock FM, Atlas TV Focșani, EBS Cluj, Focus TV și Focus FM, Jurnal de Vrancea, Monitorul de Vrancea, Național FM, TVR Cluj, Vrancea 24 și Ziarul de Vrancea.

Ce este Boovie? O idee devenită un festival-concurs! Misiunea Festivalului Boovie este aceea de a motiva elevii să citească în mod conștient și să transpună cartea într-un trailer, oferind în același timp participanților o formă de instruire bazată pe dezvoltare personală și mijloace non formale: trailer, actorie, scriere creativă, montare-editare film, cinematografie, spot publicitar. Pe scurt, anul acesta, în perioada 17 – 19 mai, la Focşani ne întâlnim în cel mai mare eveniment educational extrașcolar cu participare directă organizat în România, la care vor participa elevi, profesori, scriitori, traineri, speakeri, influenceri din domeniul educațional. Porțile sunt deschise tuturor vrâncenilor doritori de cultură!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here