CATASTROFĂ într-un club din București. Bilanțul: 27 de MORȚI și 162 de RĂNIȚI

0
381

27 de morţi şi 162 de răniţi spitalizaţi, acesta este ultimul bilanţ oficial al incendiului izbucnit vineri noapte, într-un club din capitală. Martorii aflaţi în discotecă au declarat că incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele fonic de pe un stâlp al clădirii aprinzându-se, iar ulterior focul s-a propagat la tavan. Bucăţi din plafon, care era capitonat şi el cu burete fonic, s-au desprins şi au căzut peste oameni. La momentul producerii incendiului, peste 500 de persoane asistau la un concert al trupei Goodbye to Gravity.

Potrivit celor aflaţi la spectacol, un agent de pază a luat un stingător de incendii, însă nu a apucat să intervină înainte ca focul să ajungă la tavan şi să se extindă cu repeziciune. În momentul când tavanul a luat foc, cele aproximativ 250 de persoane din club au fost cuprinse de panică şi s-au îmbulzit spre ieşire, creându-se busculadă, deoarece doar una dintre uşile de la intrare s-a deschis de la începutul incendiului. Ulterior, şi cea de-a doua uşă a fost deschisă, lumea a năvălit afară, dar deja erau pe podea multe persoane care aveau arsuri sau se aflau în stop cardio-respirator.

prima-imagine-cu-sursa-incendiului-din-club-colectiv-339126

Martorii au mai relatat că un fum greu, înnecăcios, se adunase în club, acesta “ieşind în valuri” pe uşa de la intrare. La faţa locului au venit ulterior zeci de ambulanţe, unii dintre răniţi fiind preluaţi şi duşi la mai multe spitale din Bucureşti. Unora dintre cei răniţi li s-a acordat primul ajutor pe caldarâm. Intervenţia a fost îngreunată de accesul dificil al ambulanţelor în curtea clubului.

Răniţii au fost transportaţi la mai multe spitale din Bucureşti, cei mai mulţi la Spitalul Floreasca, Spitalul de Arşi, Spitalul Bagdasar, Spitalul Universitar.

Imagine din momentul izbucnirii incendiului(Facebook)

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.