Îndrăznește să fii informat!

miercuri, 29 mai 2024

URMĂREȘTE-NE PE:

Îndrăznește să fii informat!

More
  spot_imgspot_img
  AcasăActualitatePERFORMANȚĂ: Cum a reușit tânărul Darius Cristian Pană să ajungă de la o pedeapsă, la un...

  PERFORMANȚĂ: Cum a reușit tânărul Darius Cristian Pană să ajungă de la o pedeapsă, la un turneu mondial de șah

  La doar un an după ce a fost îndrumat spre șah ca urmare a unei „pedeapse” pentru prea mult timp petrecut pe consola de jocuri, Darius Cristian Pană s-a transformat într-un șahist cu performanțe notabile. Tânărul șahist a reușit să se claseze pe podium la mai multe turnee organizate în România. La un an distanță de la momentul în care a deslușit tainele acestui sport, Darius Cristian Pană impresionează acum pe scene internaționale, participând la una dintre cele mai prestigioase competiții de șah pentru cadeți – Competiția Mondială de Șah Rapid și Blitz care are loc în Durres, Albania.

  Tatăl lui Darius a povestit cum în detaliu de unde a pornit totul. După ce a fost implicat într-o dispută cu sora sa pe tema unui joc pe PlayStation, părinții săi au decis să-i restricționeze accesul la consola de jocuri, permițându-i în schimb să joace șah pe tabletă. Această restricție s-a dovedit a fi un punct de cotitură pentru tânărul jucător. „În urma disputei între frați, am decis să-l ‘pedepsesc’ pe Darius până la vacanța de vară, interzicându-i accesul la consolă, dar permițându-i să joace șah pe tabletă”, a scris tatăl lui Darius pe Facebook.  Inițial, tatăl și fiul au jucat șah pe același cont online, acolo unde performanțele erau similare. În scurt timp, Darius a avansat spectaculos, atingând un rating de peste 1700 pe Chess.com, față de 800/900 cât avea inițial.

  Pas cu pas, Darius a dezvoltat o pasiune pentru strategiile de joc, petrecând ore în șir urmărind partide de șah și tutoriale pe YouTube. Această pasiune i-a adus și primele succese notabile. „S-a hotărât să participe online la un turneu de trei zile, unde din prima zi a ocupat poziția întâi, menținându-se lider până la final”, a mai relatat tatăl lui Darius.

  Participarea lui Darius la evenimentul de șah din Albania nu este doar o realizare personală, ci și o mândrie națională, el fiind unul dintre cei patru români care reprezintă țara în această competiție globală. Evenimentul adună la start jucători din 40 de țări, punând în lumină cele mai strălucite talente din lumea șahului juvenil.

  Ascensiunea fulminantă a lui Darius în lumea șahului demonstrează cum, uneori, o schimbare forțată de perspectivă poate deschide drumuri neașteptate către succes. De la o simplă pedeapsă la statutul de campion în devenire, călătoria lui Darius Cristian Pană este o inspirație pentru toți tinerii care se străduiesc să își găsească propria cale spre excelență.

  Întreaga poveste a tânărului șahist Darius Pană o puteți citi AICI.

  spot_imgspot_img
  spot_imgspot_img

  ARTICOLE SIMILARE

  Cronica dimineții – 29.05.2024

  1. În opinia majorităţii ţărilor NATO, a sosit momentul ca preşedintele României, Klaus Iohannis,...

  ARTICOLE POPULARE

  Administrație liberală de succes la Vizantea Livezi! Dragoș Ciobotaru: ”Așa voi face și la Consiliul Județean!”

  Administrație liberală de succes la Vizantea Livezi! Dragoș Ciobotaru: ”Așa voi face și la...

  Vrei să te angajezi? Iată oferta din baza de date a AJOFM Vrancea

  În a doua jumătate a lunii aprilie, în baza de date a AJOFM Vrancea...