Ce se întâmplă cu renovarea Blocului Onasis. Primarul acuză că au fost sistate plățile

0
378

UPDATE: Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a transmis un punct de vedere referitor la investițiile pe care ministerul le va face în următoarea perioadă: Este în analiză modalitatea de selectare a solicitărilor din partea UAT-urilor pentru că numărul acestor solicitări este mai mare decât suma disponibilă. Prin urmare, se va face o repartizare astfel încât să fie asigurată o împărțire obiectivă a fondurilor. Unul din criterii va fi apropierea de finalizarea lucrărilor la investiții”, a declarat Marius Vasiliu, purtător de cuvânt al MLPDA.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Vești despre lucrările demarate în toamnă la imobilul de locuințe sociale de pe strada Măgura din municipiu, cunoscut mai ales ca Blocul Onasis. Nu prea îmbucurătoare, dacă citim o ultimă scrisoare deschisă semnată de primarul municipiului, adresată fostului său contracandidat la alegerile locale, actual ministru al Dezvoltării. Proiectul pentru Blocul Onasis beneficia de finanțare pentru reabilitare și modernizare nu doar din partea primăriei, ci și din partea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, iar pentru finalizarea lucrărilor ar mai fi nevoie de 1.457.625 lei. Însă sumele așteptate pentru cofinanțare au întârziat să apară anul acesta, astfel că o parte dintre lucrări au fost oprite. În aceeași scrisoare deschisă se arată că a existat o corespondență între cabinete, fără răspuns din partea ministrului Ion Ștefan.

„V-am adus la cunoștință în scris chiar și faptul că ar fi păcat să sistăm lucrările, întrucât executantul dovedește o capacitate ridicată de producție, având astfel posibilitatea finalizării execuției lucrărilor într-un termen mult mai scurt decât cel preconizat.

Din păcate însă… NIMIC din toate acestea nu s-a întâmplat, nici măcar nu ați răspuns la adresele oficiale pe care vi le-am înaintat cu confirmare de primire. Din cauza faptului că dumneavoastră NU AȚI RESPECTAT prevederile contractuale, am fost nevoiți să sistăm o mare parte din lucrări, deși acestea se aflau într-o fază destul de avansată.

bloc onasis 4 - Ce se întâmplă cu renovarea Blocului Onasis. Primarul acuză că au fost sistate plățile

bloc onasis 3 - Ce se întâmplă cu renovarea Blocului Onasis. Primarul acuză că au fost sistate plățile

bloc onasis 2 - Ce se întâmplă cu renovarea Blocului Onasis. Primarul acuză că au fost sistate plățile

Practic, la sfârșitul lunii aprilie am fi putut finaliza lucrările. Știți ce ar fi însemnat acest lucru?

Poate pentru dumneavoastră NU CONTEAZA, dar pentru cadrele medico-sanitare din Focșani ar fi însemnat foarte mult să se fi putut muta în acest imobil până la sfârșitul stării de urgență. Ca să nu mai pomenim de foștii chiriași care abia așteaptă să se mute înapoi. Poate nu știți sau NU VĂ INTERESEAZĂ, dar aceste familii acum locuiesc în internatul Liceului Tehnologic “G.G. Longinescu”, unde condițiile nu sunt tocmai cele mai bune vizavi de păstrarea distanțării sociale necesara evitării îmbolnăvirii cu Covid-19. Fiecare dintre aceste familii ar fi putut să aibă propriul apartament complet reabilitat, într-un imobil modernizat care ar fi avut inclusiv curtea interioară amenajată cu un loc de joacă pentru copii.

Ar fi putut… dar dumneavoastră NU AȚI VRUT!

În loc de final, vă invităm ÎNCĂ O DATĂ să mergeți să vedeți cum arată ACUM acest imobil. Și daca vreți, puteți să dați și un comunicat în care SĂ VĂ LAUDAȚI că ați deblocat plățile pentru lucrările EFECTUATE!”, se arată în scrisoarea primarului Cristi Misăilă, care se încheie „cu stimă”.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here