Cele 4 tronsoane din Autostrada Buzău-Focșani vor fi construite de firmele lui Dorinel Umbrărescu

0
424
Firmele omului de afaceri Dorinel Umbrărescu vor construi cele 4 tronsoane din Autostrada Buzău-Focșani. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că a fost finalizat procesul de evaluare a ofertelor pentru Tronsonul 2 și Tronsonul 3 din autostrada care va face legătura între Buzău și Focșani. Este vorba despre tronsonul dintre Vadu Pașii și Râmnicu Sărat și tronsonul dintre Râmnicu Sărat și Mândrești Munteni. Conform CNAIR, ofertantul desemnat câștigător în cadrul ambelor loturi este Asocierea SC SA & PE Construct SRL – S.C. Spedition UMB S.R.L. – S.C. Tehnostrade S.R.L. – S.C. Intertranscom Impex S.R.L. Durata de execuție ale celor două contracte este de 26 de luni. „Durata de execuție a contractelor este de 26 de luni, iar perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani. Finanțarea acestor obiective este asigurată prin PNRR. Pentru Tronsonul 2, cu preţul de 1.317.073.556,06 Lei fără T.V.A.. Pentru Tronsonul 3, cu preţul de 1.469.390.182,97 Lei fără T.V.A. Menționăm că pe aceaste secțiuni de autostradă vor fi realizate și o serie de lucrări de artă, respectiv:
– pentru Tronsonul 2, 12 poduri dintre care, Podul peste Râmnicul Sărat și DN22 este de o complexitate tehnică ridicată, având lungimea de 791 m.
– pentru Tronson 3, 18 poduri și un pasaj, din care Podul peste DJ 205R și pârâul Ramna este de o complexitate tehnică ridicată, având lungimea de 380 m.
Autostrada Buzău – Focșani face parte din Coridorul 3 – București – Regiunea NE (Moldova) (OR3) și reprezintă o prioritate absolută la nivel național, conform analizei din Modelul Național de Transport, dezvoltarea infrastructurii rutiere prin construcția unei autostrăzi în lungul acestui coridor va conduce la creșterea traficului rutier prin generarea de noi călătorii și atragerea de noi investiții în ariile urbane. Coridorul facilitează accesul în zona turistică Neamț sau nordul Moldovei”, a transmis CNAIR.
Reamintim că, marți, 6 septembrie 2022, la Focșani, au fost semnate contractele de execuție pentru primele două loturi din A7 Buzău – Focșani. Este vorba despre Lotul 1 de la Buzău la Vadu Pașii și Lotul 4 de la Mândrești – Munteni în Focșani Nord. Cele două contracte au fost câștigate de constructorul român Dorinel Umbrărescu, a cărui companie (Spedition UMB) este una dintre cele mai mari companii de construcții de drumuri din România. Tronsonul 1 din autostrada Buzău-Focșani are o lungime de 4,6 km, iar contractul a fost atribuit la o valoare de 689,28 milioane de lei (fără TVA). Tronsonul 4 (Mândrești Munteni – Focșani Nord) are cu o lungime de 10,94 km, iar contractul a fost atribuit la o valoare de 763,72 milioane de lei (fără TVA). Constructorul are la dispoziție 20 de luni pentru finalizarea lucrărilor, perioada de garanție a lucrărilor fiind de 10 ani de zile.
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.