Centrul de zi pentru copii cu dizabilități din Focșani va fi reabilitat printr-un proiect european derulat la nivelul CJ Vrancea

0
197

Astăzi a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul privind reabilitarea Centrului de zi de recuperare și reabilitare a copiilor cu dizabilități din municipiul Focșani, proiect derulat la nivelul Consiliului Județean Vrancea cu bani europeni, prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Investiția se ridică la peste 3,8 milioane de lei (aproape 800.000 de euro), din care 51.453 de lei reprezintă contribuția admininistrației județene. Instituția va beneficia de o serie de lucrări ce vizează creșterea eficienței energetice prin anveloparea clădirii, înlocuirea centralei, dotarea cu corpuri de încălzire, înlocuirea instalației de distribuție a agentului termic. De asemenea, vor fi instlate panouri solare iar instalația de iluminat va fi refăcută. Pe lângă reabilitarea energetică, se va lucra și la reabilitarea acoperișului, refacerea finisajelor interioare și exterioare și repararea elementelor de construcție ale fațadei care prezintă potențial pericol de desprindere sau afectează funcționalitatea clădirii, vor fi executate lucrări de recompartimentare interioară, va fi înlocuită instalația de apă rece și canalizare, va fi adaptată infrastructura pentru persoanele cu dizabilități, va fi reabilitată instalația electrică, va fi înlocuită tâmplaria. „Beneficiarii investiției vor fi peste 100 de copii care primesc lunar servicii de specialitate în cadrul Centrului și personalul care își desfășoara activitatea în acest imobil, întrucât după realizarea lucrărilor de reabilitare va crește confortul general al clădirii, iar mediul ambiant va fi mai plăcut și prietenos”, a declarat Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.