Comuna Bordești intră într-o nouă eră, cea a dezvoltării. Mai multe proiecte finanțate prin CNI vor transforma localitatea în una europeană!

0
525

50 de localități din Vrancea figurează pe Lista sinteză a obiectivelor de investiții din cadrul Programului Național de construcții de interes public sau social, subprogramul „Drumuri de interes local și drumuri de interes județean”. Proiectele vor primi finanțare de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației prin Compania Națională de Investiții. Prin implicarea directă și neobosită a ministrului Ion Ștefan, care a dovedit mereu că este alături de vrânceni, zeci de proiecte au putut fi puse în aplicare, ale zeci aflându-se în diferite etape de derulare. Printre comunele care vor primi finanțare se numără și Bordești. Administrația condusă de edilul liberal Adrian Gavrilă va primi sumele necesare pentru modernizarea și reabilitarea drumurilor comunale neasfaltate, documentația proiectului fiind depusă în luna iulie și aprobată. De altfel, spre deosebire de conducerea precedentă a comunei, primarul Adrian Gavrilă a depus și documentația pentru realizarea unui alt obiectiv extrem de necesar pentru comună, respectiv modernizarea întregii infrastructuri rutiere a localității. Pe lângă toate acestea, administrația locală are deja mai multe investiții, și vorbim aici de reabilitarea și modernizarea Căminului Cultural, deja în faza de licitații a lucrărilor, Școlii „Gh. Asanache” (conceperea studiului de fezabilitate), construirea unui centru sanitar și modernizarea grădiniței din Bordeștii de Jos.

„Există în localitate și drumuri care nu au fost luate până acum în calcul de fosta conducere a administrației publice locale. Cu ajutorul și susținerea domnului ministru al Dezvoltării, Ion Ștefan, am pornit să dăm o nouă înfățișare localității. Nu trebuie să-i uităm pe cetățenii din comună cărora trebuie să le creăm condiții bune de trai. Documentația pentru cele două proiecte este depusă încă din vară. Mai avem și alte obiective aprobate pe lista sinteză și care sunt într-un stadiu avansat cu documentația, este vorba de Căminul Cultural, deja ridicat pe SICAP pentru proiectare și execuție, Școala „Gh. Asanache”, aflat în stadiul de concepere a studiului de fezabilitate, centrul medical, obiectiv pentru care se întocmește studiul de fezabilitate, reabilitarea și modernizarea grădiniței din Bordești. Am dus la bun sfârșit și un alt proiect de suflet, este vorba de reabilitarea și modernizarea grădiniței din Bordeștii de Jos. Toate acestea sunt obiective foarte importante pentru întreaga comunitate pe care le vom duce la bun sfârșit”, a spus primarul comunei Bordești, Adrian Gavrilă.

 

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.