Condamnare cu suspendare pentru tentativa de omor de la Nereju

0
611

Primă sentință în dosarul bărbatului de 57 de ani din Nereju, trimis în judecată după un conflict puternic pe care l-a avut în toamna acestui an cu un vecin. Incidentul a degenerat până acolo încât inculpatul și-a înjunghiat consăteanul, anchetatorii reținând că acestuia i-a fost pusă viața în pericol. Conflictul dintre cei doi a avut loc pe stradă, în zona unui magazin din localitate, pe fondul conflictului de alcool.

La scurt timp după primele audieri, agresorul a și fost arestat preventiv, sub acuzația de tentativă de omor. Ieri, Tribunalul Vrancea a pronunțat o primă condamnare, cu suspendare. Inculpatul a fost pus în libertate de îndată, însă are de îndeplinit câteva condiții.

Condamnă pe inculpatul D. T., aflat în prezent în Penitenciarul Focșani, pentru tentativă la omor, la o pedeapsă de 2 ani și 7 luni și 2(doi) ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a şi b Cod penal În baza art. 65 al.1 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 al.1 lit. a şi b Cod penal pe durata executării pedepsei principale. …dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, stabilind termen de încercare de 3 ani.

…inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere pe durata termenului de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Vrancea la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Impune inculpatului obligația să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de probațiune sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate. Stabilește ca organ de supraveghere Serviciul de Probațiune Vrancea. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria comunei Nereju.

Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului de sub puterea mandatului de arestare preventivă din 9.11.2019 emis în dosarul Tribunalului Vrancea, dacă nu este arestat în altă cauză. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului perioada arestării preventive (09.11.2019 – la zi). Dispune prelevarea de probe biologice în vederea înscrierii în Sistemul Naţional de Date Genetice şi Judiciare. Obligă inculpatul la plata despăgubirilor civile către Spitalul Județean de urgență „Sf.Pantelimon” Focșani la 12.563,96 lei, reprezentând contravaloarea îngrijirilor medicale acordate părții vătămate, cu dobânda legal aferentă până la data achitării debitului. Lasă nesoluționată latura civilă în ceea ce privește Serviciul de Ambulanță Județean Vrancea și partea vătămată. Ia act că inculpatul a fost asistat de avocat ales”, se arată în minuta hotărârii pronunțate ieri.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.