Consilierii liberali din Vidra propun ca banii alocați Zilelor Comunei să fie folosiți altfel: cumpărarea de tablete pentru elevi

0
608

Cei cinci consilieri locali liberali din Consiliul Local Vidra au inițiat un proiect de hotărâre prin care propun alocarea de fonduri necesare achiziționării de tablete pentru elevii din comună. Consilierii spun că nu mai puțin de 66 de copii nu au cum participa la orele online, astfel că autoritățile locale ar putea să îi ajute.

Acești elevi nu participă la lecțiile propuse să se desfășoare la distanță în sistem de comunicare online din diferite motive, precum lipsa posibilităților financiare, fie că sunt familii numeroase care nu dispun decât de un singur dispozitiv, fie nu au posibilitatea de a fi conectați cu școala deoarece nu dispun de mijloace de comunicare la distanță sau nu au internet, fie provin din familii defavorizate”, se arată în referatul asumat de inițiatorii Daniel Moroșanu, Vasile Varvara, Gina Vidreanu, Lăcrămioara Moise și Vasile Pantazică.

Cei cinci spun că au găsit și sursa de finanțare, la capitolul din buget în care au fost prevăzute sume pentru organizarea și desfășurarea Zilelor comunei Vidra.

proiect vidra - Consilierii liberali din Vidra propun ca banii alocați Zilelor Comunei să fie folosiți altfel: cumpărarea de tablete pentru elevi

Viitorul unei comunități stă în copiii pe care îi are acea comunitate, iar acest viitor este mai bun cu cât gradul de educație al copiilor este mai ridicat. Pandemia ne-a adus în fața unei situații inedite, aceea de a sta în case, departe de locurile de muncă sau băncile școlilor. Tehnologia ne-a ajutat să aducem școala în casa fiecărui copil, dar, din păcate, nu toți dispun de o astfel de tehnologie”, explică consilierii locali liberali și pe Facebook.

Catalin-Toma-PNL-Vrancea
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here