Consiliul Local Focșani, prima ședință din 2019! Demolarea blocului G2, pe ordinea de zi

0
769

Consiliul Local Focșani este convocat, luni dimineață (14 ianuarie), de la ora 9.30, la prima ședință din anul 2019. Este vorba despre o ședință extraordinară, iar pe ordinea de zi se află 13 proiecte de hotărâre. Printre proiecte se află și cel privind aprobarea indicatorilor pentru lucrările de demolare a blocului G2 din Bahne. Consiliul Local Focșani și-a dat acordul pentru ca blocul G2 să fie demolat încă din cursul anului trecut. Un raport de expertiză a arătat că demolarea blocului și reconstruirea sa ar costa mai puțin municipalitatea decât o lucrare amplă de reabilitare. Potrivit proiectului, demolarea blocului NATO, așa cum mai este cunoscut blocul G2, ar costa 1,8 milioane de lei.

„Demolarea clădirii se va realiza începând de la acoperiș către fundații, cu mijloace mecanizate și manual, evitându-se introducerea unei instabilități în structura construcției și evitarea prăbușirii acesteia. Deoarece distanțele față de clădirile învecinate sunt mari în comparație cu înălțimea acesteia, vibrațiile produse în urma demolării nu vor afecta rezistența și stabilitatea clădirilor din jur”, se arată în raportul care este atașat proiectului de hotărâre.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.