Credință în vremea pandemiei. Slujba Sfintei Lumini din Biserica Sfântului Mormânt, transmisă online

0
107

Procesiunile de la Sfântul Mormânt nu sunt puse pe pauză în această perioadă, când pe întregul glob sunt aplicate măsuri de distanțare socială și măsuri de precauție pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Patriarhia Ierusalimului anunță că toate slujbele creștine din Săptămâna Patimilor sunt transmise on-line. Totodată, credincioșii sunt asigurați că Slujba Sfintei Lumini din Biserica Sfântului Mormânt se va ține ca în fiecare an în Sâmbăta Mare, în Biserica Sfântului Mormânt.

Procesiunea va începe la 13:00 ora Ierusalimului (identică cu ora României). Creștinii din întreaga lume vor putea urmărească procesiunea prin transmisiunea în direct de pe pagina de Facebook a Patriarhiei din Ierusalim.

De asemenea Patriarhia transmite în fiecare seară din Săptămâna Mare, de la 6:15 PM, deniile slujite la Biserica Sfinților Constantin și Elena din Ierusalim.

În Vinerea Mare, de la ora 21:10 PM, se va sluji Slujba Sfântului Epitaf iar de la miezul nopții Utrenia și Sfânta Liturghie, în Biserica Sfântului Mormânt.

Lumina Sfântă este considerată o minune dumnezeiască necuprinsă de mintea omenească și se repetă din an în an, în Sâmbăta Mare”, este mesajul patriarhiei.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.