Cristi Misăilă vrea viceprimari. Propunerea va fi discutată joi în Consiliul Local Focșani

1
650

Se anunță o nouă ședință încordată a Consiliului Local Focșani joi, cei 21 de aleși fiind convocați la o întâlnire pentru a dezbate nu mai puțin de 31 de proiecte. Primul proiect de pe ordinea de zi este propus chiar de primarul Cristi Misăilă și vizează alegerea viceprimarilor municipiului Focșani. O „misiune” destul de grea pentru reprezentanții celor trei formațiuni politice din CL Focșani, dat fiind că la ședințele anterioare nu au reușit să se înțeleagă nici măcar la un vot majoritar pentru numirea ultimilor șase reprezentanți în consiliile de administrație ale unităților de învățământ, a doi consilieri și a unui reprezentant al comunității ca membri în Comitetul director al Clubului Sportiv Municipal Focșani 2007, desemnarea unui membru titular în comisia de evaluare a ofertelor depuse pentru închirierea spațiilor din Perimetrul istoric sau desemnarea mandatarului în Adunarea Generală a Acționarilor la Societatea Administrația Piețelor Focșani SA. La ședința anterioară, fiecare grup și-a votat „pentru” propunerile la aceste proiecte – mai puțin USR-PLUS, care nu a nominalizat vreo persoană și a ales abținerea, astfel că cele 9 proiecte detaliate mai sus au picat. Potrivit articolului 152 din Codul administrativ, viceprimarul – care este subordonat primarului și în anumite situații chiar înlocuitorul de drept al acestuia – este ales prin vot secret, din rândul membrilor consiliului local, la propunerea primarului sau a consilierilor locali. În situația concretă a micului legislativ focșănean, Grupul PNL are 10 consilieri iar Grupul PSD 9, ceea ce înseamnă că totul depinde de cele două voturi exprimate de consilierii USR-PLUS Corina Atanasiu și Alexandra Tătaru. În cazul puțin probabil în care joi vor fi aleși viceprimarii în pace și armonie, după vot, consiliul local va desemna prin hotărâre care dintre cei doi va exercita primul calitatea de înlocuitor de drept al primarului în următorii 4 ani.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Dacă s-ar vota civilizat, conform votului cetățenilor, un post de viceprimar ar trebui să revină PNL iar celălalt post PSD. Orice altă variantă este mânăreală. Dacă PNL va avea nesimțirea să-și impună prin diverse manevre doi viceprimari aceștia vor fi puși să ude flori timp de 4 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.