Îndrăznește să fii informat!

vineri, 1 martie 2024

URMĂREȘTE-NE PE:

Îndrăznește să fii informat!

More
  AcasăActualitateCrucea Roșie Vrancea pregătită pentru o nouă misiune umanitară în Ucraina!

  Crucea Roșie Vrancea pregătită pentru o nouă misiune umanitară în Ucraina!

  Crucea Roșie Vrancea pregătește cel de-al doilea transport umanitar pentru Ucraina, care urmează să plece din Focșani către Vama Siret, în noaptea de marți spre miercuri, 2 martie. Primul transport umanitar, cu produse în valoare de 88.400 lei, a ajuns sâmbătă seara, pe 26 februarie, în zona Cernăuți. De aici, produsele au fost direcționate către civilii refugiați din calea conflictului în zona Bucovina de Nord și parte din medicamente către forțele militare ucrainene. În urma apelului umanitar pentru colectă de bunuri și fonduri, făcut pe paginile social media ale organizației, începând de ieri si continuând astăzi, marți, 1 martie, sediul Filialei din Focșani – punct de colectă ajutoare pentru Ucraina, a fost luat cu asalt de donatorii vrânceni, atât persoane fizice, persoane juridice cât și autorități publice locale. Reamintim că Filiala de Cruce Roșie Vrancea primește următoarele categorii de produse, ca donație alimente neperisabile și de bază, alimente de prima necesitate / produse instant, băuturi și apă plată, cazarmament, produse de igiena personală, articole pentru copii, produse medicale destinate primului ajutor, medicamente. (lista detaliată, în anexă). În plus, organizația colectează și fonduri cu destinație, atât prin contul special destinat (RO28BTRLRONCRT00I1030407 – Banca Transilvania, cod SWIFT BTRLRO22) cât și prin donații directe în bani, la casieria din sediul Filialei din Focșani. Pentru a face față afluxului mare de donații individuale, Filiala a deschis și un apel de recrutare de voluntari. Tineri și adulți vin către organizație pentru a-și dona timpul, printre care si un student german, pe perioada cât se află în vacanță, în vizită la rude, în Focșani. Un număr de 8 familii vrâncene și-au arătat disponibilitatea de a pune la dispoziția refugiaților spații de locuit, informații centralizate de filiala Vrancea.

  „Ceea ce se întâmplă acum este fără precedent. Sunt zile cu o înaltă încărcătură emoțională și tensiune. Solidaritatea se simte, se trăiește cu fiecare persoană care vine către sediul nostru. Și ajutorul vine de la oameni de toate vârstele – de la tineri de 16 – 17 ani care doresc să doneze, pănă la persoane de peste 75 de ani, și doresc să menționez aici, în mod special, membrii Asociației Clubul Seniorilor Unirea Focșani, care au acoperit cu resursă umană, de luni până luni, tot programul de colectă și procedura de înregistrare și inventariere a bunurilor primite, pe categorii. Cu primul transport umanitar, mesajul principal pe care l-am transmis a fost sprijinul continuu și necondiționat pe care locuitorii județului Vrancea îl oferă tuturor cetățenilor ucraineni, care trec prin momente de  mare dificultate. Doresc să răspund și la o întrebare frecventă din partea tuturor cetățenilor care conștientizează dimensiunea dezastrului pe care îl lasă războiul in urma minut de minut si oră de oră, în Ucraina – Cu ce vă putem ajuta? Ce este prioritar? Răspunsul este legat de resursele care pot veni în sprijinul organizației noastre acum:  fie ca voluntari/resursa umană,  fie ca donatori,  sub formă logistică,  sau ca. experiență. Este un atribut si un scop în sine al Crucii Roșii, de a asista persoanele vulnerabile în situații de dezastre si de criza. Și suntem doar la început! Efectele crizei din Ucraina se văd deja, iar urmările se vor resimți pentru mult timp. În fața conflictului care afectează o lume întreagă și a făcut deja atâtea victime, este important ca entuziasmul și dorința noastră de a ajuta , de a le fi alături, să rămână constante, să le păstrăm în suflet. Este un maraton umanitar, care nu se va încheia prea curând. Este o intervenție de lungă durată, pentru care este important să fim pregătiți și să ne unim eforturile. Mulțumesc tuturor celor care au contribuit, pana la acest moment, donând bunuri, bani sau timpul lor! TOTUL STĂ ÎN PUTEREA UMANITĂȚII!!!” –  a spus directorul Filialei de Cruce Roșie Vrancea, Rodica Davidean. (Crucea Roșie Vrancea)

  spot_img
  spot_img

  ARTICOLE SIMILARE

  Bătrân dispărut de acasă, găsit de polițiști rătăcit în zona satului Râmniceni

  Printr-un apel 112 primit în cursul nopții trecute la dispeceratul IPJ Vrancea, la ora...

  Statul oferă bani șomerilor care se angajează înainte de expirarea perioadei în care primește ajutor de șomaj!

  Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă oferă stimulent financiar șomerilor indemnizați care se...

  ULTIMA ORĂ Bătrână din Soveja UCISĂ cu sânge rece de trei indivizi! Brutele au fost prinse de polițiști!

  În urma activităților investigative și de cercetare penală desfășurate în cazul unei sesizări din...

  Cauți de muncă în străinătate? Vezi aici ce se oferă în 8 țări din Europa

  Și în această săptămână, opt state din Spațiul Economic European pun la dispoziția celor...

  ARTICOLE POPULARE

  Un tânăr polițist s-a răsturnat cu autospeciala de serviciu. Traficul este dirijat

  Un polițist de 21 de ani, din Râmnicu Sărat, s-a răsturnat în afara părții...

  Ce spune poliția legat de accidentul mortal de la Adjud! Bărbatul a fost ucis de o cutie ce cântărea peste o tonă, în care...

  Astăzi, 26 februarie, ora 09.45, polițiștii din Adjud au fost sesizați, prin apel 112,...

  ULTIMA ORĂ Accident de muncă MORTAL la Adjud! Un bărbat a murit strivit sub un palet cu materiale!

  Accidentul de muncă mortal s-a petrecut în această dimineață, la un depozit aparținând unei...