Cum se contrazice singur Misăilă! A recunoscut, în direct, că elevii de la Școala Basgan sunt înghesuiți

0
228
La începutul anului școlar, toată lumea a fost revoltată de condițiile în care învață elevii din ciclul primar ai Școlii “Ion Basgan”. Părinții și cadrele didactice au reclamat spațiile mici în care au fost îngrămădiții copiii.

De asemenea, au apărut voci critice legate de faptul că lucrările de reabilitare nu s-au desfășuart în timpul vacanței. Primarul Misăilă a ieșit ulterior cu un comunicat, în care a arătat că toate nemulțumirile exprimate public nu ar fi altceva decât atacuri politice. Mai mult, el a dat vina pe conducerile celor două școli, pe care le-a arătat ca fiind responsabile de modul în care se derulează proiectele.

“9 septembrie 2019 a fost prima zi din noul an școlar, dar și una a atacurilor politice, municipalitatea fiind acuzată că nu s-a interesat și nu s-a implicat suficient de mult încât elevii școlilor “Duiliu Zamfirescu” și “Ion Basgan” să nu fie nevoiți să se mute în clase improprii pe perioada derulării lucrărilor de reabilitare. Nimic mai fals, atâta vreme cât de la bugetul local au fost alocate importante fonduri pentru dotarea și amenajarea claselor unde elevii își vor desfășura temporar orele, dar am și urmărit în teren ca aceste clase, așa mici cum sunt unele, să fie pregătite pentru data de 9 septembrie. Totodată, facem precizarea că în cazul reabilitării școlilor “Duiliu Zamfirescu” și “Ion Basgan”, aceste proiecte au fost inițiate de Primăria Municipiului Focșani, care asigură doar cofinanțarea. Managementul proiectelor, cât și derularea procedurilor de achiziție pentru lucrările de proiectare și reabilitare sunt efectuate de unitățile de învățământ respective” , a transmis zilele trecute printr-un comunicat de presă Cristi Misăilă.

Aseară, același primar a avut o intervenție telefonică la o emisiune de la postul Focus TV. În intervenția sa, primarul a recunoscut, de fapt, că elevii sunt înghesuiți în fostele camere de cămin de pe strada Alecu Sihleanu și a anunțat că elevii ar putea fi din nou mutați.

”Am dat dispoziție Corpului de Control și am rugat Inspectoratul Școlar să meargă, să mai facă o reverificare după începerea noului an școlar în toate unitățile pentru a se identifica eventuale săli de clasă care ar putea fi libere fie dimineața fie după-amiaza. Am constatat că datele furnizate de conducerile tuturor unităților școlare nu au fost foarte exacte și din acest motiv am luat această măsură. Domnul Inspector General Adjunct Șelaru, împreună cu reprezentanții corpului meu de control s-au deplasat astăzi la toate unitățile din Focșani, au verificat și am primit informația că s-ar fi identificat câteva săli, se analizează. Reluăm această discuție, analizăm și dacă este cazul vom transfera toate clasele care învață în acest moment în acele clădiri”.

Tot primarul a mai spus și că de acum înainte se va încerca derularea lucrărilor la școli pe perioada vacanței.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.