Cum va fi vremea în prima săptămână a lunii ianuarie

0
544

Începutul lui 2019 aduce schimbări bruște ale vremii cu fenomene diverse. Meteorologii au emis estimările pentru primele zile ale lunii ianuarie, când temperaturile vor fi ușor în scădere față de perioada precedentă. În zonele de munte înalte se menține avertizarea în ceea ce privește riscul crescut de avalanșe. Cum va fi vremea în țară:

Primele zile ale anului aduc vreme închisă în Maramureș și condiții de ninsoare puternică. Temperaturile pe timp de zi sunt în scădere, astfel că, de la o maximă de aproximativ 3 grade, vor ajunge -6/-5 grade în jurul datei de 4 ianuarie. Minimele vor scădea și ele până spre -12/-10 grade Celsius. Săptămâna debutează cu precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare în Crișana. Maximele sunt în scădere și vor ajunge până la -4/-2 grade. Media minimelor va fi în general între -9/-6 grade.

Aceleași condiții meteo sunt estimate și pentru zona Banatului, unde media maximelor se va situa între -2/0 grade Celsius. Și temperaturile minime vor scădea considerabil, de la o medie de 1 grad, la -8 grade Celsius.

În Transilvania, ninsoarea puternică va pune stăpânire pe întreaga regiune. Regimul termic diurn va varia între 1 – 2 grade, iar cel nocturn între -4/-3 grade, dar se vor înregistra scăderi semnificative până în data de 7 ianuarie, atunci când ziua se estimează valori ale temperaturii de -6/-3 grade, iar noaptea de -12/-10 grade.

În Oltenia vremea va fi variabilă. Și aici sunt șanse ridicate de ninsoare, mai ales în preajma zilei de 3 ianuarie. Media maximelor va fi de 4 grade Celsius, iar cea a minimelor de -2 grade. Din 2 ianuarie temperaturile vor fi în scădere până la -2/1 grad ziua și -9/-4 grade noaptea.

În Muntenia șanse de precipitații sub formă de ninsoare sunt ceva mai ridicate după data de 3 ianuarie. Media temperaturilor diurne se va situa între 3 – 4 grade, iar cea nocturnă în jurul valorii de -3 grade. Între 3 și 7 ianuarie se estimează o scădere a regimulu termic de aproximativ 6 grade Celsius, după care se va încălzi treptat.

În Dobrogea, temperaturile maxime se vor situa în medie la 3 – 4 grade, iar cele minime la -2/-1 grad. Vor scădea cu 4 – 5 grade în următoarea perioadă, după care vor crește din nou. Și aici există probabilitatea de lapoviță și ninsoare slabă după data de 3 ianuarie.

Condiții de ninsoare puternică sunt și în Moldova în următoarele zile. Dacă până în data de 3 ianuarie maximele se vor situa în jurul valorii de 3 grade, iar minimele nu vor scădea sub -3 grade, după aceea valorile termice vor ajunge până la 0 grade ziua și -6/-5 grade noaptea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.