Decizie definitivă la Curtea de Apel Galați: Alegerea viceprimarilor Focșaniului a fost legală

0
927

Instanța s-a pronunțat definitiv în recursul consilierilor locali PSD din Focșani, care au dus în instanță războiul dintre cei doi viceprimari și primarul Misăilă. Luni, Curtea de Apel Galați a respins recursul prin care aleșii social democrați din Consiliul Local Focșani au atacat hotărârea privind alegerea viceprimarilor în şedinţa din 28 ianuarie 2021. La scurt timp după ce Ana Maria Dimitriu (PNL) şi Alexandra Tătaru (USR) au fost alese cu votul majorității în funcțiile de viceprimari, consilierii PSD au considerat că procesul de vot a fost viciat, nerespectându-se secretul votului. Grupul consilierilor PSD au înaintat Tribunalului Vrancea o plângere prin care au cerut reanalizarea și revocarea Hotărârii, cei 9 consilieri PSD acuzând faptul că „votul pentru alegerea celor doi viceprimari nu a fost secret, ci controlat și impus”, iar modalitatea prin care s-a desfășurat procedura de vot a încălcat libera exprimare a fiecărui consilier local. Practic, consilierii PSD acuzau că buletinele de vot nu au fost împăturite înainte de a fi introduse în urnă, principiul votului secret fiind astfel viciat.

Magistrații Tribunalului Vrancea au respins acțiunea grupului de consilieri PSD, iar dosarul a ajuns pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Galați, care s-au pronunțat definitiv. „Respinge ca fiind nefondat recursul Definitivă. Document: Hotarâre 1004/2021  01.11.2021”, se arată în decizia de astăzi a Curții de Apel Galați. Într-o postare pe rețeaua de socializare, viceprimarul Ana Maria Dimitriu (PNL), spune că în spatele deciziei aleșiilor PSD a stat chiar primarul Cristi Misăilă. „După un mandat de consilier local (2016-2020) în care am fost ţinta mai multor dosare în pretenţii de milioane de lei deschise pe rolul instanţelor de către acelaşi primar de Focşani care s-a simţit lezat de poziţia adoptată de mine în exercitarea mandatului, dosare respinse, nici în acest mandat sorţii nu sunt de partea sa. În dosarul civil nr.268/91/2021 în care consilierii PSD, îndemnaţi din umbră de către primar, au contestat alegerea mea ca viceprimar al municipiului Focşani, astăzi, Curtea de Apel Galaţi s-a pronunţat definitiv şi a respins recursul acestora”, a scris pe Facebook viceprimarul PNL. De cealaltă parte, viceprimarul Alexandra Tătaru este de părere că acțiunile consilierilor PSD ar trebui să se vadă în ședințele de consiliu și nu în sălile de tribunal. „Votul a fost secret şi a fost securizat în urma unui protocol. Faptul că nu le-a convenit celor de la PSD rezultatul votului, este strict problema lor. M-aş fi bucurat să-şi consume energiile la şedinţele de Consiliu Local, unde avem treabă de făcut şi nu prin sălile de tribunal, aşa cum a devenit o obişnuinţă de când suntem noi viceprimari, atacând în instanţă toate hotărârile care nu le-au convenit. Spre lauda lor, judecătorii au înţeles că jocul politic nu trebuie confundat cu administraţia şi le-a respins de fiecare dată acţiunile neîntemeiate, aşa cum s-a întâmplat şi cu soluţia de azi, privind alegerea viceprimarilor”, a declarat viceprimarul USR Alexandra Tătaru.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.