Deputatul Ion Ștefan, despre modernizarea Păstrăvăriei Lepșa: „Sper să ne putem bucura, curând, de acest obiectiv turistic din Munții Vrancei”

0
140

Compania Națională de Investiții a anunțat că a scos la licitație proiectarea, execuția de lucrări și asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada execuției lucrărilor pentru obiectivul de investiție „Reabilitare, modernizare și dotare ”Păstrăvăria Lepșa”, comuna Tulnici, județul Vrancea”. Cu o valoare de aproximativ 15 milioane de lei, investiția are ca principal scop creșterea producției de păstrăv, dar și creșterea atractivității stațiunii-sat Lepșa pentru turiști. În acest fel, păstrăvăria de la Lepșa ar putea deveni unul dintre cele mai importante obiective turistice din Vrancea. Amenajată în anul 1955, păstrăvăria a fost realizată pentru repopulare și producție abia în anul 1976, fiind singura investiție cu acest specific din județul Vrancea. Unul dintre cei care s-a ocupat de promovarea acestui proiect este fostul ministru al Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan. Acum, deputatul de Vrancea speră ca acest proiect să parcurgă rapid termenii legali și să devină un obiectiv turistic important din Munții Vrancei. ”CNI a scos la licitație proiectarea și execuția lucrărilor pentru obiectivul ”Reabilitarea, modernizarea și dotarea Păstrăvăriei Lepșa, comuna Tulnici, județul Vrancea”, în valoare de aproape 15 milioane lei. În urma acestei investiții, pe care am promovat-o și susținut-o în calitate de ministru al Lucrărilor Publice, în guvernarea liberală Ludovic Orban, se urmărește creșterea producției de păstrăv, repopularea cu puiet a apelor din zona de munte, dar și creșterea atractivității stațiunii-sat Lepșa pentru turiști. Sper ca proiectul de modernizare depus de Direcția Silvică Vrancea să parcurgă rapid termenii legali și să ne putem bucura, curând, cu toții, de acest obiectiv turistic important din Munții Vrancei. Alături de acest proiect de investiții, pentru revigorarea zonei montane a județului și readucerea în prim-plan a localităților Lepșa și Soveja, am susținut puternic în mandatul meu de ministru și reabilitarea drumului național 2L, Coașa”, a transmis Ion Ștefan, deputat Forța Dreptei Vrancea. Situată în arealul Parcului Natural Putna, păstrăvăria se află în proximitatea mai multor obiective turistice din zonă, cum ar fi Mănăstirea Lepșa, Rezervația naturală Lepșa-Zboina, Cascada Putnei, Cheile Tișiței, ceea ce îi conferă un potențial real de a contribui substanțial la dezvoltarea agro-turismului în această parte a Vrancei. Printre altele, în zonă va fi amenajată și o zonă de agrement cu posibilitatea de pescuit recreativ, locuri de joacă pentru copii, un teren de tenis și multe altele.

 

 

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.